Η  παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, είναι κάθε χρόνο, μόνο η αφορμή,  για να αναλογιζόμαστε όλοι μας την ευθύνη που έχουμε,  απέναντι στις νέες γενεές.

Με πράξεις και όχι με λόγια, πρέπει κάποια στιγμή να οδηγηθούμε στην 5η Ιουνίου,  με εορταστικές εκδηλώσεις, που θα τοποθετούν τις ουσιαστικές πράξεις των ανθρώπων, στην προστασία  και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Για τον Δήμο Ξάνθης, το περιβάλλον αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και καθορίζει την ποιότητα της ζωής και τον πολιτισμό των πολιτών μας.

Η αναστροφή της σημερινής δυσοίωνης πορείας, είναι στο χέρι μας και όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.

Η ενεργοποίηση φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων με εθελοντική δράση είναι διαχρονικά μια πρώτη προσέγγιση για την αφύπνιση της κοινωνίας και ο δρόμος που δείχνει ότι οι συνεργασίες και η κοινή πορεία, είναι δυνατόν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Το ενδιαφέρον του Δήμου Ξάνθης, σε πρακτικό επίπεδο, ενεργοποιεί στην περιοχή τις δράσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, με δημιουργία μονάδων  επεξεργασίας και ΧΥΤΥ, ενώ περισσότερες από 30 γωνιές ανακύκλωσης, με την αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σχεδιάστηκαν και θα εγκατασταθούν, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχεδιασμό, προχωράμε μπροστά, με τη βοήθεια των υπέροχων ανθρώπων της Ξάνθης,  που αποδεικνύουν καθημερινά τις ευαισθησίες τους και την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ώστε να  παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, τους  πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.