44 χρόνια μετά την πρώτη φορά η κα Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, η σπουδαία γλωσσολόγος έκανε το τελευταίο της μάθημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Το τελευταίο της μάθημα, ήταν το τελευταίο του εξαμήνου και το τελευταίο της πολύ πλούσιας καριέρας της, που την οφείλει όλη, όπως είπε, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (27-5-2021) σημείωσε πως ήρθε στην περιοχή συνειδητά για να μείνει στη Θράκη νεαρή τότε πτυχιούχος, διδασκάλισσα τεχνικής ορολογίας στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στην τότε νεαρότατη Πολυτεχνική Σχολή, στην Ξάνθη, κι έφτασε πρωτοβάθμια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, στην Κομοτηνή και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

«Το Δ.Π.Θ. στο ξεκίνημά του ήταν μια μεγάλη συντροφιά, μια μεγάλη παρέα» είπε γυρίζοντας το χρόνο πίσω. Και μιλώντας για το σήμερα και για το μέλλον του Δ.Π.Θ. τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την ενίσχυση που θα έχει το Δ.Π.Θ.

Μην κρύβοντας την συγκίνησή της η Κοσμήτωρ της Σχολής μίλησε για μια ακόμη φορά με καμάρι για τους συνεργάτες , συναδέλφους και φοιτητές ευχόμενη να έχουν «υγεία, επιτυχία, ευτυχία, ελπίδα για το αύριο!» και τόνισε πως θα πρέπει, όπου κι αν βρίσκεται κανείς, να φυλάσσει στην καρδιά του τη διάθεση για δημιουργία.

Κάτι που δεν το δίδαξε μόνο στους φοιτητές της αλλά το έκανε και η ίδια πράξη. Μάλιστα δεν έπαψε να το κάνει ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια των 44 χρόνων, ούτε καν λίγο πριν την συνταξιοδότησή της θεσπίζοντας τελευταία την πιλοτική διδασκαλία της Σουφλιώτικης διαλέκτου και το θεσμό των βραβείων αριστείας για τους εκπαιδευτικούς της Σχολής.

Από την ΕΡΤ Κομοτηνής