Για “2 ακόμα χαμένα χρόνια για την Ξάνθη” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη Μελισσόπουλου, ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή για το έργο του νέου κτιρίου που σχεδιάζει, στη θέση του Αρίωνα, στο Κολυμβητήριο:

Η αγωνία του κ. Τσέπελη να παρουσιάσει έργο χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τρικ πραγματικά φανερώνει τη μεγάλη του σύγχυση, αφού και ο ίδιος γνωρίζει ότι:

«Δύο χρόνια μετά την εκλογή του δεν έχει μπει ούτε μία βίδα στην πόλη».

Όντως μιλάμε για ένα σπάνιο αρνητικό ρεκόρ, τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του Δήμου μας. 

Ο Δήμαρχος Τσέπελης συνεχίζει χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς οργάνωση, χωρίς πρόγραμμα, να διαφημίζει τις επισκέψεις του στην Αθήνα, να υπόσχεται καθημερινά έργα ανύπαρκτα και να αναθέτει άσκοπα νέες μελέτες και υπηρεσίες που τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστες και που όλοι ξέρουν ότι τελικά θα παραμείνουν σε κάποια συρτάρια. 

Τελευταίο μάλιστα «κατόρθωμά του» είναι η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης – εκεί δηλαδή που έχει την απόλυτη πλειοψηφία.. – της ανάθεσης μιας μελέτης για την ανέγερση ενός κτιρίου όπως το ονομάζει «πολιτισμού, διοίκησης και αναψυχής» στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το κτίριο του Αρίωνα -το οποίο και θα γκρεμιστεί-, δίπλα ακριβώς στο παλιό κολυμβητήριο.

Εκεί λοιπόν υποτίθεται θέλει να κατασκευάσει ένα νέο 4/οροφο κτίριο 6.400 τμ!!!!

(Για να στεγάσει λέει.. τις υπηρεσίες και τους φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού…)

Η αρχική αξία μόνο της μελέτης είναι 2.247.439 ευρώ !!!! 

Από τα χρήματα αυτά τα 620.000 προσπαθεί να τα λάβει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δηλ. είναι δάνειο της χώρας μας για την ανάπτυξη του τόπου). 

Τα υπόλοιπα χρήματα της μελέτης;

Μα φυσικά θα τα καταβάλει ο Δήμος μας, δηλαδή όλοι μαζί οι φορολογούμενοι δημότες.

Τόσα πολλά χρήματα δηλαδή για μία μελέτη τη στιγμή που ο Δήμαρχος έχει προσλάβει τόσους πολλούς ειδικούς συνεργάτες – 6 στον αριθμό –  με.. τόσες ειδικές γνώσεις; Κανείς από αυτούς /ες δεν μπορεί να συντάξει παρόμοιες μελέτες;

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για μία μελέτη ενός… «έργου» το οποίο:

  • Δεν υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2021 που ο ίδιος ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ( ξέχασε δηλαδή να βάλει ένα τόσο εμβληματικό κατά τη γνώμη του έργο;)
  • Δεν υπάρχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο θα τελειώσει η θητεία του Δημάρχου και ακόμα φτιάχνεται (είναι το περίφημο ΟΡΑΜΑ του Δημάρχου που φυσικά δεν έχει..)
  • Δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε έχει αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης…
  • Δεν είναι αναγκαίο επί της ουσίας, διότι ο Δήμος μας έχει πολλά άλλα αχρησιμοποίητα και αναξιοποίητα κτίρια…
  • Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για το ΠΩΣ θα λειτουργήσει αυτό το κτίριο. Με ποιο προσωπικό, με ποιο λειτουργικό κόστος, αν αυτό είναι ανταποδοτικό για τους δημότες, κ.λ.π. 
  • Δεν είναι συμβατό με το φυσικό περιβάλλον, γιατί μια τέτοια συγκέντρωση δραστηριοτήτων μέσα στην πόλη και δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό θα επιβαρύνει το περιβάλλον μέσα στο κέντρο της πόλης.
  • Και τέλος δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού έχει υψηλό κόστος κατασκευής (περίπου στα 7.000.000-8.000.000 ευρώ) και σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ενταχθεί αυτό το έργο και να χρηματοδοτηθεί (π.χ. στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες).

Μ΄αυτά και μ΄αυτά η ζωή συνεχίζεται στην Ξάνθη …. σε αυτούς τους ρυθμούς και με έναν Δήμαρχο ο οποίος όσο περνάει ο καιρός χάνει όλο και περισσότερο την επαφή του, τόσο με την πραγματικότητα, όσο και με τους πολίτες.