“Εκτός θέματος” χαρακτηρίζει την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε Ερώτηση του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν σχετικά με την στελέχωση του Γ.Ν. Ξάνθης  και για μόνιμη λύση για την ΜΕΘ.

Σημειώνει:

“Ανεπαρκής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάντηση του Υπουγείου Εσωτερικών στην υπ’ αριθμ. 6161/20-4-2021 Ερώτηση του Βουλευτή Ξάνθης Κινήματος Αλλαγής Μπουρχάν Μπαράν,  με θέμα: «Μόνιμη λύση για τη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης και επαρκής στελέχωσή του», καθώς δεν φαίνεται να απαντά στα καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό το Γ.Ν Ξάνθης, το υγειονομικό προσωπικό καθώς και τους συμπολίτες μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην υποβληθείσα Ερώτησή του ο κ. Μπραράν: « Από τις εννέα θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν για το ΓΝΞ, μόλις οι τρεις έχουν καλυφθεί και είναι δε χαρακτηριστικό πως σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται ειδικότητες που αφορούν στη λειτουργία της ΜΕΘ. Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά, με συναπτές προκηρύξεις, δεν είναι δυνατή η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου και της ΜΕΘ με ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να   προβληματίσει την Κυβέρνηση και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να έρθουν μόνιμοι ιατροί στο Νοσοκομείο μας, αλλά και άμεση ένταξη των συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών στο ΕΣΥ.»

 Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης απαντά στα ανωτέρω παραθέτοντας μόνο τις παλαιότερες προκηρύξεις χωρίς να δίνεται απτή απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα όπως : «Σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις θέσεων μόνιμοι ιατροί και να στελεχωθεί επαρκώς η ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης; » Προφανώς ο Υπουργός θεωρεί πως η απάντησή του αυτή θα καθησυχάσει τους πολίτες της Ξάνθης που αναμένουν άμεσες λύσεις.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου τελικά επαναλειτούργησε, αλλά όχι με μόνιμες προσλήψεις. Για άλλη μια φορά, οι θέσεις καλύφθηκαν προσωρινά από ιατρούς που αποσπάστηκαν από νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ .

Ας ελπίσουμε η απάντηση του συνερωτώμενου  Υπουργείου Υγείας να είναι περισσότερο διαφωτιστική.”