Σε μια ανάρτηση με νόημα προχώρησε ο δικηγόρος Κώστας Γούναρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση των διαχρονικών θέσεων από την εποχή του ΣΥΝ μέχρι τις σύγχρονες συνθήκες, για τα μειονοτικά ζητήματα, που δικαιώθηκαν σε βάθος χρόνου.

Σε μια περίοδο που ο χειρισμός των ζητημάτων έχει έρθει με πολλές αφορμές στο προσκήνιο, και μετά από μια κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προηγηθεί, ο Κώστας Γουναρης υπενθυμίζει ότι η Αριστερά, ήδη σε πολύ πιο δύσκολες και τεταμένες εποχές,  είχε καταφέρει να μιλά την ίδια γλώσσα είτε απευθυνόταν στην πλειονότητα είτε στη μειονότητα. Όπως σημειώνει αυτή την παρακαταθήκη θα πρέπει η σημερινή Αριστερά “να τη διατηρήσει πάση θυσία ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής”, μάλλον σε ένα μήνυμα με αρκετούς αποδέκτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Γούναρη:

Από τις καλύτερες στιγμές της Αριστεράς (κάθε είδους και απόχρωσης) στη Θράκη και από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της για ολόκληρη την κοινωνία είναι το γεγονός ότι o πολιτικός της λόγος (και για τα μειονοτικά ζητήματα) ήταν ίδιος και ενιαίος είτε απευθυνόταν στην πλειονότητα είτε στη μειονότητα. Και μάλιστα σε εποχές που η πολιτική και εκλογική της απήχηση ήταν μικρή. Στελέχη και υποψήφιοί της σε κάθε είδους εκλογές “μιλούσαν” την ίδια γλώσσα σε αντίθεση με τα στελέχη και τους υποψήφιους άλλων κομμάτων που ανάλογα με το ακροατήριο διαφοροποιούσαν τον πολιτικό τους λόγο και τις πολιτικές τους θέσεις κινούμενοι με μεγάλη άνεση και ευκολία από το ένα άκρο μέχρι το άλλο. Αυτήν λοιπόν την παρακαταθήκη πρέπει η Αριστερά να τη διατηρήσει πάση θυσία σαν παράγοντα κοινωνικής συνοχής.