Το πρώτο σημαντικό βήμα για την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία έκανε ο ΑΟΞ το απόγευμα της Τετάρτης στα Πηγάδια,

Κέρδισε με 2-1 την ομάδα του Παναιτωλικού στο πρώτο μπαράζ, με μια δύσκολη ανατροπή σε ένα πολύ ποιοτικό ματς. Η ομάδα του Τεννέ δέχθηκε την ψυχρολουσία στο ‘7 με γκολ από το Βέργο μετά από λάθος στην άμυνα.

Παρόλα αυτά αντέδρασε γρήγορα, είχε την κυριαρχία στο γήπεδο και έχασε ευκαιρίες ενώ ο Τεννές έκανε άμεσα τις κινήσεις του από τον πάγκο. Με την είσοδο στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε το ματς αρκετά γρήγορα, με τον Έμπερτ στο ’51 με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από μπαλιά-τρύπα του Σιατραβάνη.

Στη συνέχεια το μάτς ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Τελικά στο ’70 η Ξάνθη ευτύχησε να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή με γκολ του Μικελτάτζε σε σουτ από κοντινή απόσταση, μετά από φάση διαρκειας και σέντρα του Σρόιγκεν, δηλαδή από δύο παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς.

Η Ξάνθη ανέκοψε ταχύτητα μετά το δεύτερο γκολ αλλά παρέμεινε επικίνδυνη και έχασε ευκαιρίες μέχρι το τέλος, η μεγαλύτερη με τον Καπνίδη στις καθυστερήσεις. Η ικανοποίηση δεν πηγάζει μόνο από τη νίκη, που δίνει ελαφρύ προβάδισμα για τη ρεβανς αλλά και από την απόδοση, που μετά από αρκετό καιρό ήταν αρκετά καλή σε όλες τις γραμμές, παρά τις απουσίες.

Από την άλλη πλευρά, η αποστολή στη ρεβάνς παραμένει δύσκολη γιατί και η ομάδα του Τραϊνού Δέλλα έχασε σημαντικές ευκαιρίες και παραμένει επικίνδυνη δείχνοντας ότι όλα είναι ανοιχτά παρα το ψυχολογικό πλεονέκτημα του ΑΟΞ.

Τεννές: “Θα παλέψουμε και στη ρεβάνς”

Την ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας και το χαρακτήρα που έδειξε εξέφρασε μετά το τέλος ο Μπάμπης Τεννές, στη δήλωσή του. Όπως είπε, η ρεβάνς παραμένει ανοιχτή αλλά η Ξάνθη, όπως συμβαίνει σε όλα τα μας, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της παρά τη διαφορά μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες.