Στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης, στο Πετροχώρι, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η  τελική φάση της άσκησης  «ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ / ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21»,  στο πλαίσιο της αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Πρόκειται για τακτική Άσκηση επιπέδου Ταξιαρχίας, με πραγματικά πυρά και αποτελεί μέρος της πολυεθνικής Άσκησης “Defender Europe 21”. Η συνεκπαίδευση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με συνεισφορά στον τομέα της διοικητικής μέριμνας και από τη Μεγάλη Βρετανία. Διεξάγεται από τη Δευτέρα 17 έως την Τρίτη 25 Μαΐου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το άριστο επίπεδο συνεργασίας και την εξαιρετική απόδοση της διαλειτουργικότητας στο προσωπικό, τις διαδικασίες και τα μέσα, με στόχο την αποτροπή και την επίδειξη της σκληρής ισχύος που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, στην Άσκηση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη & Αφρική Στρατηγός Christopher Cavoli, ο Διοικητής Βρετανικής Στρατιάς Στρατηγός Ralph Wooddisse και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη, Συμεών Τέγος.