Αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το Σάββατο σε για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, στην Ξάνθη.

Στη συγκέντρωση και την πορεία είχαν καλέσει με ανακοινώσεις τους η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ενώ παρών στην κινητοποίηση ήταν, μεταξύ άλλων,  ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, o πρώην Βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης, αυτοδιοικητικοί κ.α. Στο επίκεντρο της κριτικής στα πανώ και τα συνθήματα,  βρέθηκαν οι πρόσφατες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και η γενικότερα στάση του Ισραήλ στο ζήτημα του Παλαιστινιακού.

Η συγκέντρωση έγινε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης χαιρετίζει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση πάνω από 2.000 διαδηλωτών σε αλληλεγγύη με την Παλαιστινιακή αντίσταση στη σφαγή του ρατσιστικού κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στην πόλη μας, με την πιο βροντερή παρουσία της μειονότητας, συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η πρωτοβουλία FreePalestine και η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε, ο χαιρετισμός της ΚΕΕΡΦΑ που κατέληγε με τη φράση: “Με τη μειονότητα παλεύουμε μαζί και θα νικήσουμε. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Οι διαδηλωτές βάδισαν στους δρόμους της πόλης, ενώνοντας τη φωνή τους με τα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη που πανηγυρίζουν στους δρόμους, απαιτώντας Λευτεριά στην Παλαιστίνη, τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας είναι συνένοχοι στις σφαγές του Νετανιάχου. Ο Μηταράκης και ο Χρυσοχοϊδης δολοφονούν πρόσφυγες στα στρατόπεδα του θανάτου, χτίζουν τείχη και φράχτες όπως κάνουν και οι σιωνιστές δολοφόνοι σε βάρος των Παλαιστίνιων.

Συνεχίζουμε πιο δυνατά για να βάλουμε τέλος στις δολοφονίες προσφύγων στα στρατόπεδα, για να τιμωρηθούν Μηταράκης-Χρυσοχοΐδης και για ανοιχτά σύνορα, άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους.

Συμμετέχουμε στη διαδικτυακή εκδήλωση “Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Έξω ο ισραηλινός στρατός κατοχής” που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και θα μεταδoθεί μέσω Zoom την Κυριακή 23/5 στις 6 το απόγευμα

(Φωτο: GUNDEM)