Μια νέα ανεξαρτητοποίηση και, πρακτικά, προσχώρηση στο σχήμα της Περιφερειακής Αρχής, είχαμε για την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης του Χ. Τοψίδη.

Πρόκειται για τον Γ. Γάκη, από την ΠΕ Καβάλας, ο οποίος γνωστοποίηση την ανεξαρτητοποίησ με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμψουλίου και παραιτήθηκε από τη θέση του στην Οικονομική Επιτροπή . Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου μας, τη στιγμή που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν μεγάλο αγώνα για την ανάκαμψη του τόπου από την πανδημία, δεν χωρούν στείρες αρνήσεις, αναίτιοι διχασμοί και ανούσιες αντιπαραθέσεις» επισημαίνει ο κ. Γάκης στη δήλωσή του για να συμπληρώσει πως «όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να “βάλουμε πλάτη” σε αυτή την προσπάθεια και να αγωνιστούμε από κοινού, με όλες μας τις δυνάμεις για την επαναφορά της χώρας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε αναπτυξιακή τροχιά».

Η Περιφερειακή Σύνθεση σχολίασε την τρίτη αυτή αποχώρηση:

Η Περιφερειακή Σύνθεση από τη σύστασή της έως και σήμερα λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου καταστατικού χάρτη.

Ακρογωνιαίος λίθος αυτού, είναι το δικαίωμα των Συμβούλων στην Αυτοδιάθεση, γι’ αυτό και όπως έχουν παρατηρήσει όλοι δεν ασκήθηκε καμία πίεση στον κο Γάκη όσο καιρό ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντα του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως σεβαστήκαμε την απόφασή του να απέχει, έτσι σεβόμαστε και την απόφαση της ανεξαρτητοποίησής του, υπενθυμίζοντας του, όμως, ότι οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ τον νομιμοποίησαν ως Περιφερειακό Σύμβουλο εξαιτίας της παραταξιακής του ταυτότητας που δεν ήταν άλλη από αυτή της Περιφερειακής Σύνθεσης. Αν πίστευε ότι θα μπορούσε να είχε εκλεγεί ως «ανεξάρτητος», για ποιο λόγο δεν διεκδίκησε εκλογή με αυτόν τον τρόπο;

Παρά ταύτα, η παράταξή μας συνεχίζει σταθερά και με προσήλωση στους στόχους που έχει ορίσει από την αρχή της λειτουργίας της, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς παλινωδίες και με κεντρικό άξονα το κοινό συμφέρον.

Η στάση μας αυτή, πλέον έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών της Περιφέρειας μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Τους ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνει η εμπιστοσύνη τους, ώστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις διεκδικήσεις μας, παρά τις «τρικλοποδιές» που επιχειρούν να βάλουν ορισμένοι.

Άλλωστε, αυτοί στους οποίους λογοδοτούμε είναι οι πολίτες. Και από αυτούς, εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.  “