Μια μεγάλη νίκη σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΑΟΞ στα Πηγάδια. Μια νίκη που χρειάστηκε ιδιαίτερα ψυχικά αποθέματα προκειμένου η ομάδα να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα των στιγμών.

Ο ΑΟΞ κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό, και τερμάτισε στη δεύτερη θέση των πλέι οφ, όπως και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, περνώντας στα μπαράζ όπου θα αναμετρηθεί με τον Παναιτωλικό.

Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Πάτρικ Έμπερτ με κοντινό σου στο 75′ μετά από προσωπική ενέργεια του Παπάζογλου και σέντρα, πριν παρεμβληθεί ο Σιατραβάνης.

Μάλιστα, για μερικά λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ, η Ξάνθη βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά τελικα στο ματς της Νίκαιας, ο Ιωνικός επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη και πήρε την πρώτη θέση.

Το ματς ήταν πολύ δύσκολο και η ομάδα του Λεβαδειακού αρκετά καλή και επικίνδυνη. Ο Μπάμπης Τεννές, με διαδοχικές αλλαγές από το πρώτο μέρος προσπάθησε να κάνει την ομάδα του  παραγωγική. Στο πρώτο μέρος, μοναδική καλή στιγμή ήταν το δοκάρι του Ντίνα από μακρινό σουτ. Στην επανάληψη η Ξάνθη έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, και πάρα την απώλεια του Τάτου από τραυματισμό, άσκησε πίεση, δημιούργησε ευκαιρίες και ευτύχησε να πετύχει το γκολ στο ΄75, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την ομάδα ικανοποιημένη και με ανεβασμένη ψυχολογία ενόψει του πολύ κρίσιμου μπαράζ για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Ρεαλιστικά, σε σχέση με την πορεία του πρώτου γύρου, το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στο μπαράζ, όπως ήταν ο στόχος στην αρχή των πλει οφ, θεωρείται σημαντική επιτυχία

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0

Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1

Χανιά-Διαγόρας Ρόδου 2-0

Η τελική βαθμολογία των Play-Off:

  1. Iωνικός 53
  2. Ξάνθη 51
  3. Λεβαδειακός 50
  4. Εργοτέλης 48
  5. Xανιά 42
  6. Διαγόρας Ρόδου 30

Περισσσότερα για το ματς από το sportsaddict.gr