Ανακοίνωση για τη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Πάχνης με τον Πρωθυπουργό, εξέδωσε ο Δήμος Μύκης. Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Μύκης  ότι σήμερα 18/05/2021 , πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη, με το γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριακου Μητσοτάκη, καθώς επίσης της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Ζέτας Μακρή. 

Αφορμή της τηλεδιάσκεψης στάθηκε η πρωτοβουλία της νηπιαγωγού κ. Τζίωτζη Ολυμπίας και η επιθυμία των μαθητών του νηπιαγωγείου Πάχνης να ανοίξουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία ώστε να βρεθούν δίπλα στους συμμαθητές τους και την νηπιαγωγό τους. Η επιθυμία αυτή εκφράστηκε κατά την διάρκεια του πρόσφατου lock down, με την αποστολή ενός βίντεο στο πρωθυπουργικό γραφείο, που περιείχε ένα τραγούδι, για τον Κορωναίο και την ανάγκη ανοίγματος του νηπιαγωγείου Πάχνης και το οποίο έγραψε η μικρή μαθήτρια, Ντοά.

Οι μικροί μαθητές, ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των σχολείων και αφού του αφιέρωσαν ένα τραγουδάκι για τον Κορωναίο , του υπέβαλαν τα αιτήματα τους για το νηπιαγωγείο της Πάχνης, όπως η δωρεά ενός υπολογιστή, ενός προτζέκτορα και μιας παιδικής χαράς.

Ο κ. Πρωθυπουργός από την πλευρά του εξέφρασε την χαρά του, που είδε τους μαθητές στις αίθουσες τους, να κάνουν μάθημα και υποσχέθηκε άμεσα να ανταποκριθεί στα αιτήματα τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού εμβολιασμού, όλων των κατοίκων της Χώρας  και ιδιαίτερα του νομού Ξάνθης, η οποία βρίσκεται αρκετά κάτω του μέσου όρου, ζητώντας από τον Δήμαρχο, να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο Δήμαρχος Μύκης συνομιλώντας με τον κ. Μητσοτάκη και την Υπουργό Παιδείας, αναφέρθηκε στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει κάνει ο Δήμος, για τον χώρο της εκπαίδευσης στην περιοχή και τον ευχαρίστησε για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον που επέδειξε για την περιοχή του Δήμου Μύκης, από την πρώτη στιγμή της πρωθυπουργίας του και ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας του Κορωναίου έως σήμερα, ανταποκρινόμενος θετικά στα αιτήματα του Δήμου, για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ορεινή περιοχή.