Οι αντιδράσεις για το κλέισιμο της Νυμφαίας και τις επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής είναι μεγάλες ενώ από κυβερνητικές πηγές έχουν δοθεί υποσχέσεις ότι τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί η λύση. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν έχει γίνει άμεσα.

Η αντιπολίτευση δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση κριτικής καθώς φρόντισαν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ανταλλάξουν ευθείες ή έμμεσες βολές για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν τόσο η Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και αρμόδιοι υπουργοί που χειρίστηκαν το θέμα για έλλειψη προετοιμασίας, αδιαφορία για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης και σοβαρών οικονομικών συνεπειών για τον τουρισμό της περιοχής.  Από την πλευρά τους κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσαν παρεμβάσεις τους για την επίλυση του θέματος ενώ το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη υποδομών για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, που επιχειρείται να λυθεί με λύσεις ανάγκης.

Ανακοινώσεις εξάλλου έχουν εκδώσει ο Κώστας Κατσιμίγας, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Σάκης Κριτσίνης, ο Θόδωρος Μουριάδης και άλλοι παράγοντες της περιοχής.