Απογοήτευση έχει προκαλέσει, ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο της περιοχής, το γεγονός ότι από την Παρασκευή “έκλεισε” ο μοναδικός συνοριακός σταθμός που λειτουργούσε, αυτός της Νυμφαίας στη Ροδόπη.

Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος, η Νυμφαία να μην βρεθεί στο σχετικό ΦΕΚ για τις επόμενες μέρες.  Τουρίστες που περίμεναν στα σύνορα να μπουν στη χώρα μας με προορισμό τη Θάσο ή άλλες περιοχές της ΑΜΘ, αναγκάζονται να πάνε από τον Προμαχώνα ή από το Ορμένιο που άνοιξε επίσης.

Σύμφωνα με το Βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη, το κλείσιμο αποφασίστηκε λόγω έλλειψης υποδομών στο συνοριακό σταθμό και καταβάλλονται προσπάθειες από τους κυβερνητικούς βουλευτές για να ανατραπεί η σχετική απόφαση.

Κριτική Τοψίδη σε Περιφέρεια ΑΜΘ

Από την πλευρά της η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση κατηγορεί τον Περιφερειάρχη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αναλυτικά:

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας περιποιεί ντροπή για την περιοχή μας και σίγουρα οι ευθύνες έχουν το ονοματεπώνυμο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κου Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Θανάση Τσώνη. 

Η Περιφερειακή Σύνθεση, είχε από πέρυσι επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στην Νυμφαία, ωστόσο οι φέροντες την ευθύνη μάλλον «έκαναν τουρισμό». 

Το αποτέλεσμα της ολιγωρίας τους και της αδυναμίας τους να υπερασπιστούν τα οφέλη της περιοχής μας ήταν αυτή η παλινωδία που φυσικά έχει άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική μας οικονομία. 

Είναι προφανές ότι είναι έκθετοι και πρέπει να παραδεχτούν ότι εμπαίζουν τους πολίτες της ΑΜΘ και το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που περίμεναν πώς και πώς το άνοιγμα του Τουρισμού για να αρχίσουν να δουλεύουν. 

Θεωρούμε δεδομένο ότι γνώριζαν για το επικείμενο κλείσιμο του σταθμού στη Νυμφαία, απλώς κατά τη συνήθη πρακτική τους δεν είπαν και δεν έκαναν τίποτα. 

Αισιοδοξούμε ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι βουλευτές της ΑΜΘ, όμως δεν είμαστε πλέον καθόλου αισιόδοξοι για την ικανότητα των μελών της διοίκησης της Περιφέρειας να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ.