Έχασε χθες το μεσημέρι τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας 36χρονος άνδρας από τις Καστανιές του δήμου Ορεστιάδας, ο οποίος νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από τις 6 Μαΐου και δύο ημέρες μετά (08/05) διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Είναι ο δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό που καταγράφεται στο χωριό, όπου μετά την Κυριακή των Βαΐων ξεκίνησε μία περίοδος σοβαρής επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να φτάσουν μέχρι και τα 44. Πλέον, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι μικρότερος από 15, ενώ τις τελευταίες ημέρες δεν έχει καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα. Αρνητικά ήταν και τα 110 rapid tests που έγιναν σήμερα (13/05) στις Καστανιές, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Η συμμετοχή ήταν μαζική και όπως μετέφερε ο πρόεδρος των Καστανεών, Σταύρος Τζιαμαλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ήταν αρκετοί αυτοί που τελικά δεν πρόλαβαν να δώσουν δείγμα, παρότι προσήλθαν στο σημείο όπου οι διενεργούνταν οι έλεγχοι. Οι κάτοικοι των Καστανεών αναμένουν ότι αύριο, με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από την Πολιτική Προστασία, θα σημάνει και η λήξη του σκληρού lockdown, διαμηνύοντας μέσω του προέδρου τους ότι “θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις εάν αυτό δεν συμβεί”.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι άλλα πέντε άτομα από τις Καστανιές νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, τα δύο από αυτά είναι διασωληνωμένα στη ΜΕΘ. Συνολικά, στη νοσηλευτική μονάδα βρίσκονται 52 ασθενείς με covid-19. Από αυτούς, οι 8 είναι σε πιο βαριά κατάσταση και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.