Με μήνυμά της για την ημέρα, η Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα, αναφέρει:

Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία.

Οι Νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες αποτελούν σημαντικό πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας, είναι κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης και παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση στον σωματικό και ψυχικό πόνο. Είναι το πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζει τις ανάγκες του και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει, συμβάλλοντας στην πρόληψη, στην περίθαλψη και αποκατάσταση.

Στήριξε και στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, αποδεικνύοντας ότι είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Φέτος, για ακόμη μια χρονιά, το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, συμβάλει καίρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση, παρέχοντας τα μέγιστα στις κλινικές Covid, στην ΜΕΘ Covid, αλλά και στις εμβολιαστικές γραμμές.

Ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξή προς όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, για τον διαχρονικό και ανιδιοτελή του αγώνα.

Το έργο σας είναι ανεκτίμητο! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!