Επίσημη είναι πλέον η απόφαση για μετατροπή του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό. Από το Υπουργείο Παιδείας υπεγράφη η σχετική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι το 17ο Δημοτικό και το 13ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης μετατρέπονται σε Πειραματικά.

Η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών της 1ης Δημοτικού θα γίνει στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση.

Οι γονείς, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να αντιδρούν και με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ χρησιμοποιούν οξείς τόνους στην αντιπαράθεσή τους.

Αναλυτικά:

“Οι γονείς του 17ου Δημοτικού Ξανθης σύσσωμοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας εναντίον στη μετατροπή του σχολείου μας σε πειραματικό. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται ασχέτως της σημερινής επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας. Όσοι διατυμπανίζουν ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ την πρόταση της Σταυρούπολης να γίνει εκεί το Πειραματικό κατόπιν εορτής, σαφώς αδίκως το κάνουν. Μιας κ η πρόταση αυτή ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ για δικούς σας λόγους. Τέλος με την κορο’ι’δία. Οι 125 μαθητές του 17ου Δημοτικού Καλλιθέας θέλουν πλέον αλήθειες. Μας κοροϊδεύετε από την πρώτη στιγμή. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. Μόνο για το 17ο Δημοτικό “ΣΚΙΖΑΤΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΣΑΣ”. Σαν τον Ιούδα για 30 αργύρια….Ούτε τα εξώδικα μας πτοούν, ούτε οι προσωπικές επιθέσεις, ούτε ότι βγηκε απόφαση, ούτε αν μας αποκαλείτε “μερίδα γονέων”. Ξέρετε πολύ καλά οτι είμαστε πλειοψηφία. Είμαστε ΓΟΝΕΙΣ που υπερασπιζόμαστε το σχολείο των παιδιών μας. Ποιός ορίζει ότι γονέας που δεν είναι γραμμένος στην Ένωση Γονέων Ξάνθης κ δεν έχει σύλλογο γονέων το σχολείο του παιδιού του, παύει αυτόματα να θεωρείται γονέας;
Θα επιστρατεύσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να δικαιωθούμε. Το σχολείο μας ΑΜΑΧΗΤΙ δεν το παραδίδουμε. 
 Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους σας για την πολύτιμη βοήθειά σας.
Οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας”