Δύο διαφορετικές συναντήσεις για το ίδιο πρόβλημα, αυτό της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, μία με τον Περιφερειάρχη και μια με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων είχε στην Αθήνα ο Υπουργός Ανάπτυξης

Στη συνάντηση με τα Επιμελητήρια συμμετείχε και ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης και Διοίκησης (ΜΟΔ), Γιώργος Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος, Πλάτωνας Μαρλαφέκας του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

«Συναντηθήκαμε με την διοίκηση του ΕΦΕΠΑΕ και βρήκαμε άμεση λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα απορροφηθούν και θα ξεκινήσει άμεσα η εκταμίευσή τους», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση με τους προέδρους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε:

«Ως διοίκηση του ΕΦΕΠΑΕ προχωράμε στην άμεση έναρξη λειτουργίας παραρτήματος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έτσι ώστε να διαχειριστούμε το τρέχον ΕΣΠΑ προκειμένου το πρόβλημα που υπάρχει με την ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μην έχει αντίκτυπο στην αγορά και τους δικαιούχους κι έτσι να πάρουν τα χρήματά τους και να ενταχθούν στα επόμενα προγράμματα».

Ανακοίνωση Μέτιου για τη δική του συνάντηση και ικανοποίηση

Σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Μέτιος, μετά τη δική του συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνει:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω της ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων.

Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη.»