Με αρκετά ψυχωμένη αλλά και ουσιαστική εμφάνιση η ομάδα του ΑΟΞ κέρδισε το μεγάλο ντέρμπυ της χρονιάς στη Νίκαια σε βάρος του Ιωνικού και βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Superleague 2. Xρειάζεται δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα εντός έδρας ματς για να πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ προηγήθηκε στο ’24 με προβολή του Βέρκερ ύστερα από φάουλ του Τάτου. Πέτυχε το δεύτερο γκολ στο ΄70 και ενώ δεχόταν πολύ μεγάλη πίεση από τον Ιωνικό, σε αντεπίθεση με σέντρα του Έμπερτ και κεφαλιά του Παπάζογλου στο πρώτο δοκάρι.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα η νέα ομάδα του ΑΟΞ βρήκε, σταδιακά το βηματισμό της και με μια ξέφρενη πορεία στο δεύτερο γύρο και τα play offs, φαίνεται να πετυχαίνει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο να ξεπεράσει τον Ιωνικό και να βρίσκεται πολύ κοντά στην απευθείας άνοδο.

Πλέον, μόνη πρώτη με 48 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός που επικράτησε 4-0 του Διαγόρα είναι στους 47 βαθμούς και στη 2η θέση, ενώ ο Ιωνικός με 47 βαθμούς είναι τρίτος.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με τον Κάστρο να έχει ένα καλό σουτ στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ενώ στο 10′ ο Μπριλάντε δοκίμασε το πόδι του με την προσπάθειά του, όμως, να φεύγει άουτ. Το σκορ άνοιξε τελικά ο Βέρκελ στο 24′, με ωραία προβολή από την εκτέλεση φάουλ του Τάτου. Πριν συμπληρωθεί το ημίχρονο δεν είδαμε κάτι άλλο το σπουδαίο από άποψη φάσεων.

Ο Τεννές, ωστόσο, έπρεπε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Πέτροβιτς που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Κουιρουκίδη, αφήνοντας τη θέση του στον Δημούτσο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Σπανού να μπαίνει πιο δυνατά και στο 50′ ο Ίτσο δυσκολεύτηκε να βγάλει σε κόρνερ ένα δυνατό σουτ του Παπαγεωργίου. Και εκεί που ο Ιωνικός είχε τον έλεγχο στο ματς, η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε με τον Παπάζογλου στο 54′ να σημαδεύει το δοκάρι.

Στο 65′ ο Μάναλης έστειλε την μπάλα άουτ από τη σέντρα του Παπαγεωργίου, ενώ στο 67′ ο Βέρκερ έκοψε σωτήρια τον Νιάσε που είχε βγει απέναντι από τον Ίτσο. Οι Ακρίτες, βγήκαν στην κόντρα αλλά ο Παπάζογλου δεν βρήκε στόχο στην τελική του προσπάθεια. Αυτό συνέβη, τελικά, στο 70′ με τον 33χρονο επιθετικό να κάνει κεφαλιά-ψαράκι και να νικάει τον Αναγνωστόπουλο.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, πέρα από το ότι ο Ιωνικός ήταν αυτός που πίεζε δεν είδαμε κάτι άλλο και έτσι η Ξάνθη φεύγει από την Αθήνα με ένα σημαντικό αποτέλεσμα που την φέρνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Παπαγεωργίου (79′ Moυστάκης), Κύργιας, Κοτσώνης (72′ Σινγκ), Γκοτσούλιας (58′ Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε, Κουιρουκίδης (Μάναλης), Βλαχομήτρος (79′ Μπονέτι), Κάστρο.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (45’+2′ Δημούτσος), Τσαμούρης (53′ Παντελιάδης), Τζούρμαν, Μπριλάντε, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Έμπερτ (74′ Καπνίδης), Τάτος (53′ Σιατραβάνης), Θ. Παπάζογλου, Μικελτάτζε (74′ Ντίνας).