Χωρίς απρόοπτα και στο πλαίσιο των ανεμενομένων κύλησε την Πέμπτη η επίσκεψη στην Ξάνθη του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα αποδήμων, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Μετά τις επισκέψεις του σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο, ο Τούρκος Υπουργός που πραγματοποίησε, θεωρητικά, ιδιωτική επίσκεψη ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ξάνθη.

Αρχικά επισκέφθηκε τον Αχμέτ Μετέ στην έδρα του στην κεντρική Πλατεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” όπου έγινε η καθιερωμένη υποδοχή από τον Πρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου και μέλη του συλλόγου.

Ο Τούρκος Υφυπουργός επισκέψθηκε και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο όπου έγινε δεκτός από τη διεύθυνση και τους εκπροσώπους της σχολικής εφορείας Αχμέτ Καρά και Ριτβάν Κουράκ και μικρό αριθμό μαθητών.

Εκεί συζητήθηκε το θέμα του κτιριακού, ειπώθηκε ότι προσωρινά ανακουφίστηκε το σχολείο με την προσθήκη νέων αιθουσών, την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά μεταφέρθηκε στον Τούρκο Υφυπουργό ότι το πρόβλημα παραμένει καθώς ο μαθητικός πληθυσμός διογκώνεται και εκφράστηκε το αίτημα για νέο κτίριο που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διμερούς συμφωνίας.