5 διαφορετικές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που αποτελεί κινητοποίηση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την κατάργηση του οκταώρου έγιναν την Πέμπτη στην Ξάνθη ενώ αυτή του Εργατικού Κέντρου, είχε γίνει την Τρίτη, ημέρα της μεταφερόμενης αργίας.

Ισχνή ήταν η συμμετοχή στα καλέσματα που έγιναν από ΚΚΕ (μ-λ) και ΣΕΚ σε Πλατεία Ελευθερίας και Εργατικό Κέντρο, μέτρια η συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Κέντρική πλατεία  ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή καταγράφηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πάρκο Διοικητηρίου, παρόντος και του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ. Ακριβώς απέναντι πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, που όμως δεν συνέχισε, στην πορεία που ακολούθησε, λόγω της μικρής συμμετοχής.

Στις δηλώσεις και τα συνθήματα όλων των συγκεντρώσεων κυριάρχησαν το θέμα του εργασιακού Νομοσχεδίου που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους αποδομεί όλο την εργασιακή νομοθεσία, επιστρέφοντας στα δεδομένα που ίσχυαν πριν από το 1982 και στα χρόνια της δικτατορίας.