Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της μετατροπής του 17ου Δημοτικού σε Περιαματικό, αναφέρει:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αντιπροσωπείας γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, του Βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ  Ξάνθης, Χατζηθεοδώρου Γεώργιου, λόγω της μεθόδευσης μετατροπής του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε πειραματικό,  όπου  αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα του σχολείου, σε σχέση με την μονομερή απόφαση της Δ/νσης ΠΕ Ξάνθης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει τοποθετηθεί με δημόσια δήλωσή του κατά της απόφασης και συμμερίζεται τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την αντίθεση  των γονέων και κηδεμόνων του 17ου Δ.Σ. Είμαστε υπέρμαχοι της Δημόσιας Εκπαίδευσης και  επιδιώκουμε, ως κοινωνικό αγαθό, να προσφέρεται επί ίσοις όροις σε όλα τα παιδιά. 

Διαφωνούμε με:

  • την απόσπαση του σχολείου από την κοινότητά του
  • τον εξοβελισμό μαθητών και δασκάλων από το σχολείο τους
  • τη δημιουργία σχολείων ΄΄βιτρίνας΄΄ που έρχονται να εφαρμόσουν ένα μπαγιάτικο θατσερικό εκπαιδευτικό μοντέλο που το έχουν καταδικάσει οι ίδιοι οι δημιουργοί του
  • τα σχολεία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που απεμπλέκονται από το Δημόσιο Εκ/κό σύστημα ψάχνοντας χορηγούς
  • το σχολείο-εργαστήριο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών κατηγοριοποίησης και ανισοτήτων εκπαιδευτικών και κοινωνικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  επαναλαμβάνουμε, δεν απορρίπτει τα πειραματικά σχολεία, αλλά  κάθε αντίληψη και πρακτική που οδηγεί σε διαχωρισμό των μαθητών και μαθητριών, σε διαφορετικά σχολεία, σε σχολεία αναπαραγωγής ανισοτήτων και κοινωνικού διαχωρισμού.  Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολειά «αρίστων», αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου, που ως συλλογικό αγαθό, συγκροτεί το βασικό πλαίσιο κοινωνικής ένταξης και εξέλιξης. 

Στεκόμαστε στο πλάι γονέων παιδιών και εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και δηλώνουμε αρωγοί στον αγώνα που διεξάγουν. 

O βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τις επόμενες μέρες καταθέτει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα.