Μπορεί η χρονιά να κύλησε με αρκετές διακυμάνσεις και προβλήματα προσαρμογής στη δεύτερη κατηγορία, όμως στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου η Ξάνθη κατάφερε να “σκαρφαλώσει” στη δεύτερη θέση και να αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα τους κυριότερους ανταγωνιστές της, πλην του πρωτου Ιωνικού.

Στο τελευταίο ματς, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κέρδισε με 4-0 την Παναχαϊκή στα Πηγάδια, έχοντας εντυπωσιακή απόδοση δείχνοντας ότι μπαίνει με αξιώσεις στους αγώνες κατάταξης. (Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα από το sportsaddict.gr) Απέχει 6 βαθμούς από τον Ιωνικό και η υπόθεση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στην άνοδο, παραμένει δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη,  ενώ διατηρεί το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Λεβαδειακό για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Η Ξάνθη είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του δεύτερου γύρου, αήττητη εντός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα ενώ έκλεισε με την πιο ευρεία νίκη της τη φετινή χρονιά.  Στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ιωνικό και τον Διαγόρα ενώ εντός έδρας τους Λεβαδειακό, Εργοτέλη, Χανιά.

Η τελική βαθμολογία:

Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας:

  1. Ιωνικός 47
  2. Ξάνθη 41
  3. Λεβαδειακός 41
  4. Εργοτέλης 36
  5. Χανιά 35
  6. Διαγόρας Ρόδου 30
  7. Παναχαϊκή 29
  8. Απόλλων Λάρισας 24
  9. Τρίκαλα 24
  10. Δόξα Δράμας 21
  11. Καραϊσκάκης Άρτας 16
  12. ΟΦ Ιεράπετρας 13

Δείτε όλο το ματς: