Μια διαμάχη που έχει, μάλλον, εσωκομματικές διαστάσεις συντηρείται από την πλευρά του Επιμελητήριο και αφορά στο αίτημα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη των φορέων με τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα της περιοχής.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Ξάνθης αναφέρει:

Η Ξάνθη αποζητά δικαίωση και ίση μεταχείριση για την πρωτοφανή καταστροφή που έχει υποστεί. Ο εμπαιγμός και η ανεπάρκεια των εκλεγμένων «αρχόντων» βυθίζει ακόμη περισσότερο  την κατεστραμμένη οικονομία της

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Tο Ε.Β.Ε. Ξάνθης, στο Διοικητικό του Συμβούλιο, στις 31/3/2021, εφόσον συγκέντρωσε τα στοιχεία από την Πανξανθιώτικη τηλεδιάσκεψη καθώς και τα στοιχεία της ηλεκτρονικής έρευνας που πραγματοποίησε, κατέληξε σε επτά (7) αιτήματα, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα και από τις τρείς (3) παρατάξεις του Δ.Σ. και τα οποία κοινοποιήθηκαν άμεσα στον Βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη Σπύρο και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Εφραιμίδη Νίκο. Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε ότι στην Πανξανθιώτικη Συνδιάσκεψη, οι κύριοι Αντιπεριφεριάρχης κ. Ευφραιμίδης και βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης εξουσιοδοτήθηκαν ομόφωνα, ως οι αρμόδιοι, προκειμένου να κλείσουν την πολυπόθητη τηλεδιάσκεψη με τον κ. Πρωθυπουργό, αφού πρώτα έλαβαν και τα αποτελέσματα της έρευνας του Ε.Β.Ε.

Στις 6 Απριλίου 2021, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευφραιμίδη και του ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της πολυπόθητης τηλεδιάσκεψης που θα προγραμμάτιζαν από κοινού με τον Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη, με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν: «…καλό θα είναι να περιμένουμε, καθώς έχω πληροφορία πως επίκειται επίσκεψη του Πρωθυπουργού αμέσως μετά το Πάσχα, στην πόλη μας». 

Κατόπιν ο πρόεδρος τηλεφώνησε στο βουλευτή κ. Τσιλιγγίρη για τον ίδιο λόγο.

Ο Βουλευτής τον παρέπεμψε στον κ. Νέζη, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Ο Πρόεδρος επικοινώνησε με τον κ. Νέζη και εν συνεχεία ο κ. Νέζης ζήτησε να κοστολογήσει ο κ. Μωραΐτης τα αιτήματα.

Καθώς ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. μπήκε σε διαδικασία ανάγνωσης και αξιολόγησης των αιτημάτων, ο κ. Νέζης, διακόπτοντάς τον, αποκρίθηκε λέγοντας ακριβώς: «Δεν υπάρχει μια…» και εν συνεχεία τον παρέπεμψε στο κ . Άδωνη Γεωργιάδη. 

Το Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ έστειλε επιστολή με τα αιτήματα τόσο στον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, κοινοποιώντας ταυτόχρονα την εν λόγω επιστολή και στον κ. Πρωθυπουργό, καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, κυρίους Σταϊκούρα και Χατζηδάκη. 

Να σημειωθεί, ότι ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Προέδρου του Ε.Β.Ε. Ξάνθης στον Υπουργό κ. Γεωργιάδη για τα αιτήματα του Νομού Ξάνθης, χωρίς ανταπόκριση, δεν υπήρξε και καμία γραπτή απάντηση στο έγγραφο που εστάλη στο Υπουργείο. (Αξίζει εδώ να επισημανθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γεωργιάδης δεν απαντά αμέσως ή μετά από 5 η 10 λεπτά, όπως συνήθιζε να κάνει στο παρελθόν).

Η άρνηση και η απαξίωση της κυβέρνησης να εισακούσει, να διαλεχθεί και να λύσει τα τεράστια προβλήματα της Ξάνθης, ο εμπαιγμός των επαγγελματιών του Νομού μας από τους «αρμοδίους», η αδιαφορία και η ανεπάρκεια των «ορισμένων» από την Πανξανθιωτική τηλεδιάσκεψη Τοπικών εκλεγμένων «αρχόντων» και η αδικία που έχει υποστεί ο Νομός, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, μας αναγκάζει να φέρουμε στην επιφάνεια (με διαφάνεια) όλα τα στοιχεία και τις προσπάθειες που έχει κάνει το Ε.Β.Ε. Ξάνθης, δημοσιοποιώντας τα με ακριβείς λεπτομέρειες, προς πλήρη ενημέρωση των μελών μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Ξάνθης. 

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και δεδομένου ότι η μη επιστρεπτέα προκαταβολή δεν έχει δοθεί σε καμία επιχείρηση, με ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δυστυχώς μετά από 10 μήνες δεν έχει γίνει κανένας συμψηφισμός καμίας επιχείρησης για την επιδότηση εργασίας του 12%, παρά τις καλές προθέσεις του κυρίου Πρωθυπουργού, οι επιχειρηματίες της Ξάνθης θα αναγκαστούν να κάνουν το δεύτερο Πάσχα κατεστραμμένοι, απαξιωμένοι και αδικημένοι, παρακολουθώντας «άναυδοι» τα Club party με χιλιάδες συνωστισμένους πολίτες σε πλατείες … και την εστίαση κλειστή. 

Η λύση που δίνουν όλοι αυτοί οι κύριοι είναι να κάνουν το Νομό μπαλάκι από τον έναν στον άλλον … από τον Άννα στον Καϊάφα.

Τώρα νίπτουν τας χείρας τους. 

Δεν πτοούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αποκατάσταση της αδικίας στο Νομό μας.

Ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλό Ραμαζάνι σε όλους τους πληττόμενους συναδέρφους.

Παρακάτω σας κοινοποιούμε το έγγραφο που αποστείλαμε στους αρμόδιους Υπουργούς.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 14.03.2021