Εντείνεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την επιχειρούμενη μετατροπή του 17ου Δημοτικού σε Πειραματικό Σχολείο. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση, παρά τη βροχή, από γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ, σύμφωνα με το Διδασκαλικό Σύλλογο στο “κάδρο” μπαίνει πλέον και η πιθανή μετατροπή του 13ου Νηπιαγωγείου, επίσης σε Πειραματικό με αποτέλεσμα να καλεί πλέον σε μεγαλύτερη εγρήγορση γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, τη Δευτέρα παρά τη συνεχή βροχόπτωση εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν στη Δ/νση Εκπ/σης Ξάνθης δηλώνοντας σθεναρά τη αντίθεσή τους.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με τη Δ/ντρια ΠΕ Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η αντίθεση του Διδασκαλικού Συλλόγου στην επιχειρούμενη μετατροπή του 17ου Δ.Σ. σε ” Πειραματικό” και ζητήθηκε η αναστολή της πρότασης. Στο ερώτημα, εάν ευσταθούν φημολογίες περί πρότασης μετατροπής του 13ου Νηπιαγωγείου σε ” Πειραματικό” λάβαμε την απάντηση πως υφίσταται ως σκέψη. Κατόπιν τούτων καλούμε συναδέλφους και γονείς σε αγωνιστική εγρήγορση για νέες κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία που θα μετατρέπει εν λειτουργία σχολεία σε ” Πειραματικά“. αναφέρει ο Διδασκαλικός Σύλλογος.