Στη δημοτική αρχή επιτίθεται ο Χ. Δημαρχόπουλος κατηγορώντας την ότι έχει κάνει 508 αναθέσεις μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση Δημαρχόπουλου:

Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οι σημερινοί διοικούντες στο Δήμο Ξάνθης, ότι όσο περισσότερο μιλούν, τόσο καταδεικνύουν την «ΣΟΦΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ».

Έτσι, ποιο γρήγορα και βίαια, έρχεται γι αυτούς η κριτική περί του «μπορείς να λες ότι θες αλλά είσαι… αυτό που κάνεις» και ως σήμερα, λίγο πριν συμπληρωθούν τα δύο έτη θητείας τους, δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο, πλην των 508 απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ξάνθης και στα νομικά του πρόσωπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης , άνω των 2.500.000 ευρώ.  

Παρέλαβαν δε, ένα Δήμο υγιέστατο οικονομικά, νοικοκυρεμένο και εκατομμύρια ευρώ έργα σε εξέλιξη τα οποία δεν είναι ικανοί ούτε αυτά να ολοκληρώσουν!!!

Ταραχή, σύγχυση και τον εκνευρισμό τους, αναδεικνύουν οι βιαστικές και πολύ πρόχειρες ενέργειές τους, οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες που διατυπώνουν.

Πανικό δε, διότι διαπιστώνουν ότι μειώνεται ραγδαία, το κοινό των εναπομείναντων θαυμαστών τους, που πλανεύτηκαν «από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» 

Άπαντες στο δήμο μας, διαπιστώνουν πλέον, ότι παρά την συστηματική και μεθοδική απαξίωση των έργων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα, πλην των απευθείας αναθέσεων και προμηθειών.

Σχέδια, ιδέες κι ως εκεί. Με εξαγγελίες και δεκάδες δελτία τύπου επί παντός επιστητού με αποτελέσματα μηδενικά, «να τους στοιχειώνουν» και να μας θυμίζουν τον ακραίο λαϊκισμό και την εξαπάτηση των ψηφοφόρων σε συνεργασία με… «ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»;;;

Στα πλαίσια της κριτικής λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε…, το νόμιμο… το ηθικό… και την αλαζονεία της εξουσίας, ας τα κρίνει πλέον το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

 Να θυμάστε επίσης, ότι «κουτόχορτο πλέον, ουδείς Δημότης τρώει…!!!»