Με παρέμβαση στη Βουλή, ο Δ. Χαρίτου, βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ , ζητά από την κυβέρνηση να εγκρίνει άμεσα το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, με εφαρμογή ψεκασμών υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρα και από το έδαφος, όπως της ζητήθηκε εγκαίρως από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ.

Με δεδομένο πως η καθυστερημένη έγκριση, κατά τον μήνα Αύγουστο όπως συνέβη στο παρελθόν, δεν θα έχει καμία πρακτική αξία, στην ερώτησή του ο κ. Χαρίτου, από κοινού με 19 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, στους Υπουργούς Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνει ότι η περιοχή έχει πολύ μεγάλες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και βρίσκεται στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, που έχει προκαλέσει και θύματα. Και ενώ είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας και η περιοχή είναι στο κόκκινο λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης, σε περίπτωση εμφάνισης και μη αντιμετώπισης και κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου αυτό θα αυξήσει την ήδη μεγάλη πίεση στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχετε δώσει ακόμα την έγκριση που σας ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εάν είναι στις προθέσεις σας να εγκρίνετε την καταπολέμηση ακμαίων κουνουπιών με την εφαρμογή ψεκασμών υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και από το έδαφος;». ρωτά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.