‘Ανοιξε από το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου 2021 ο κάθετος άξονας Βουλγαρίας μέσω Νυμφαίας Κομοτηνής χωρίς περιορισμούς για καραντίνα των ταξιδιωτών.
Σε εφαρμογή Kοινής Yπουργικής Aπόφασης που δημοσιεύεται στο χθεσινό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τεύχος Β 1581/18.04.2021) επιτρέπεται η είσοδος στην Επικράτεια μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου τόσο της Νυμφαίας όσο και του Προμαχώνα, για πρόσωπα, τα οποία:

  • έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, και φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
  • ανιχνεύονται αρνητικοί κατά την υποβολή τους σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.
Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 έως τις 23:00.