Για ασφυκτική κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας, κάνει λόγο δημοσίευμα τoυ kavalanews.gr

Όπως αναφέρει, από την Παρασκευή 16 Απριλίου, γέμισαν τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Covid) του Νοσοκομείου Καβάλας λόγω της απότομης αύξησης των ασθενών κορωνοϊού και των πολύ σοβαρών περιστατικών των τελευταίων ημερών.

Το Σάββατο 17 Απριλίου έγινε επείγουσα διακομιδή διασωληνωμένου ασθενή, ηλικίας περίπου 60 ετών, από την Καβάλα στην Ξάνθη. Το σκηνικό επαναλήφθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου με ασθενή ηλικίας περίπου 50 ετών, πάλι με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο της Καβάλας καθώς και άλλη μία όπως αναφέρουν οι γιατροί του Νοσοκομείου στο kavalanews.gr

«Είναι τεράστια επιβάρυνση για την κατάσταση ενός διασωληνωμένου ασθενή ακόμη και η διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο» είπε στο ενημερωτικό site της Καβάλας, γιατρός του νοσοκομείου και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση γιατί «η κορύφωση του τρίτου κύματος είναι μπροστά μας».

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις που έχουν γίνει, η κόντρα γιατρών και διοίκησης του Νοσοκομείου για τις αντοχές του Νοσοκομείου και την ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό.