Στην κατηγορία των ατόμων άνω των 70 ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κρούσματα κοροναϊού που φτάνουν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και χρήζουν νοσηλείας. Τα κρούσματα προέρχονται από όλες τις γεωγραφικές περιοχές του Νομού Ξάνθης, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές.

Τις τελευταίες μέρες, η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή έχει οδηγήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση. Τα ήπια καθώς και τα ύποπτα περιστατικά φιλοξενούνται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ενω έχει ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται δύο ασθενείς που χρειάστηκαν διασωλήνωση. Καθώς η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης έχει επιδεινωθεί, από το Νοσοκομείο της Ξάνθης  διακομίζονται μόνο τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Η κατάσταση, πάντως, για την Ξάνθη και το Νοσοκομείο παραμένει ελεγχόμενη, συμφωνα με τους αρμόδιους ενώ πτέρυγα COVID-19 θα ανοίξει εφόσον οι ανάγκες νοσηλείας το απαιτήσουν. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή, προκειμένου να μην επαναληφθούν σκηνές του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος ενώ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για εμβολιασμό όσων βρίσκονται στις επιλέξιμες ηλικιακές κατηγορίες.