Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Σ. Λιβανό και τον κ. Τσουμάνη ,Διευθυντή της Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ Φ. Αραμπατζή είχε ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Στη σχετική ανάρτησή του σημειώνει:
“Η συνάντηση με τον Υπουργό κ. Λιβανό υπήρξε πλήρως εποικοδομητική αφού συζητήσαμε για πλήθος θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.
Πρώτα και κύρια τόνισα στον κ. Υπουργό την σημασία της υλοποίησης του Αρδρευτικού ,ένα ζήτημα που έχω τονίσει επανειλλημένα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου τόσο στον Πρωθυπουργό (08/08/2019) όσο και στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Η πολυετής καθυστέρηση υλοποίησης του Αρδρευτικού εξαιτίας δικαστικών προσφυγών καθιστά επιτακτική ανάγκη την επίσπευση των διαδικασιών έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατόν.|

Με χαρά ενημερώθηκα ότι το τεράστιας σημασίας αυτό έργο είναι από τα πλέον ώριμα προς υλοποίηση έτσι ώστε σύντομα η Ξάνθη να αποκτήσει ένα από πιο σύγχρονα Αρδρευτικά συστήματα. Επιπρόσθετα, ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των Αναδασμών που εκκρεμούν και ταλαιπωρούν δεκάδες αγρότες, ειδικότερα αναφέρθηκα στους αναδασμό του Ερασμίου.

Στον κ. Λιβανό επεσήμανα το θέμα που έχει ανακύψει με τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης. Ο κ. Υπουργός ανέλυσε το πλάνο δράσης του Υπουργείου αναφορικά με τα Σχέδια Βελτίωσης και με ενημέρωσε για την έκδοση νέας προκήρυξης τον Σεπτέμβριο 2021 για την μεταβατική περίοδο 2021-2022.

Ακόμα, ειδική μνεία έγινε στους γαλακτοπαραγωγούς και την ελληνική φέτα, ένα προϊόν το οποίο έχει τεράστια εξαγωγική σημασία για την χώρα μας.
Τέλος, συμφωνήσαμε από κοινού ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ακόμα πιο φιλικό πλαίσιο για την γεωθερμία που θα επιτρέψει την χρήση της στον πρωτογενή τομέα σε ευρεία κλίμακα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που θα προκύψουν για τις βιολογικές καλλιέργειες τα επόμενα χρόνια και έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ενώ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την Ξάνθη και το φυσικό της πλούτο.
Με τον κ. Τσουμάνη , Διευθυντή της κ. Υφυπουργού η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αλιεία και συγκεκριμένα τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς λιμνοθαλασσών,οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση και θα πρέπει να στηριχτούν αποτελεσματικά.
Η ενίσχυση των επενδύσεων στις υδατοκαλλιέργειες αποτέλεσαι ακόμα ένα θέμα συζήτησης καθώς οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν έναν ταχέως αναπτυσσόμενο ελληνικό κλάδο , ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί εμπράκτως.”