Διαψεύδονται οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα για την ύπαρξη 7 θετικών δειγμάτων στα self test που έγιναν σε μαθητές του Μειονοτικού Λυκείου της Ξάνθης.

Κατά τα άλλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκο, 2 κρούσματα έχουν εντοπιστεί κατά την πρώτη μέρα της επιστροφής στο σχολείο για την Τρίτη Λυκείου στα σχολεία της ΑΜΘ.

Οι υπόλοιποι μαθητές του Λυκείου, παρουσιάζοντας μεγάλη προσέλευση, έχοντας ανά χείρας το αρνητικό τεστ, πέρασαν την πύλη του σχολείου τους, τηρώντας πάντα το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις. Ο κ. Μπαντίκος ανέφερε πως οι Δήμοι συνέδραμαν τα σχολεία με αντισηπτικά και γάντια, ενώ η καθαριότητα από τις υπεύθυνες καθαρίστριες ήταν ιδιαίτερα επιμελής.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μπαντίκος, υπάρχουν και μαθητές, οι οποίοι αποδεδειγμένα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή συνοικούν με ευπαθείς ομάδες, ή ακόμα συνοικούν με άτομα που νοσούν από τον κορονοϊό, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο. “Για αυτούς έχει ληφθεί πρόνοια για να συνεχίσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματά τους”, υπογράμμισε ο κ. Μπαντίκος.

Στο ερώτημα αν είχαμε αρνητές των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ο κ. Μπαντίκος απάντησε πως: “Ναι, από τη Δράμα, στον αριθμό 14 και σε Ξάνθη και Ροδόπη, από 1-2 περιπτώσεις”.

“Εμείς σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζουμε το νόμο. Παίρνουν απουσία και δεν μετέχουν ούτε στα μαθήματα εξ αποστάσεως. Ωστόσο, προσπαθούμε να πείσουμε τους γονείς και τους μαθητές να κάνουν το τεστ. Το γεγονός πως το τεστ είναι υποχρεωτικό, εξασφαλίζει το γεγονός πως θα το κάνουν όλοι και δεν τίθεται στην αίρεση του καθενός. Έτσι έχουμε την εικόνα και μπορούμε να προλάβουμε σε μαθητές και καθηγητές μολύνσεις. Αν αυτό συνέβαινε νωρίτερα, είμαι σίγουρος πως δεν ήταν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά τα σχολεία”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μπαντίκος.

Στοιχεία από ΕΡΤ