Σε ανακοίνωσή της η Μουφτεία Ξάνθης αναφέρεται στο ιερό μήνα του Ραμαζαμιού για τους Μουσουλμάνους, που ξεκινά σήμερα.
“Είναι μια ευκαιρία για όλους τους μουσουλμάνους να βρεθούν κοντά στον Θεό, να προσευχηθούν, να κάνουν πράξεις φιλανθρωπίας και να θυμηθούν εκείνους που δεν βρίσκονται κοντά τους.
Είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία του καθενός από μας προσωπικά γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν τα ειδικότερα μέτρα για τους χώρους λατρείας εκδίδονται κάθε εβδομάδα. Για την εβδομάδα 12 Απριλίου έως 19 Απριλίου, τα Τζαμιά μας λειτουργούν με τα ήδη γνωστά μέτρα προστασίας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, απόσταση δύο μέτρων και αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ) με όριο πιστών τους 9 την Τρίτη 13/4 και την Πέμπτη 15/4 και τους 20 την Τετάρτη 14/4, την Παρασκευή 16/4, το Σάββατο 17/4 και την Κυριακή 18/4. Στον αριθμό πιστών δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ιμάμης, ο Χατίπης και ο Μουεζίνης. Το εζάν τελείται κανονικά.
Όσον αφορά την ώρα της τελευταίας προσεχής (21.30´, yatsi, teravih) και την αδυναμία προσέλευσης πιστών στα Τζαμιά λόγω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Μουφτεία Ξάνθης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.”