Επικίνδυνη αύξηση των περιστατικών COVID-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, κυρίως από το Βόρειο Έβρο, την Ξάνθη και τη Ροδόπη,  καταγράφεται τις τελευταίες μέρες ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν επιμερισμό των περιστατικών στα αντίστοιχα Νοσοκομεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

“Τα νούμερα των νοσηλευομένων με covid-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδορύπολης έχουν αυξηθεί επικίνδυνα” αναφέρει  ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝΑ Χριστόδουλος Μεντίζης και συμπληρώνει ότι οι πυρήνες αφορούν κυρίως το Βόρειο Έβρο και τα ορεινά Ξάνθης και Ροδόπης. “Εκεί που είμαστε σε μονοψήφιους αριθμούς πλέον νοσηλεύονται 56 περιστατικά και διασωληνωμένα είναι 6 περιστατικά. Το επόμενο διάστημα των 2-3 εβδομάδων η νοσηλεία των ασθενών θα επιβαρύνει τη λειτουργία του Νοσοκομείου” σημείωσε ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση για επιμερισμό περιστατικών στα αντιστόιχα νοσοκομεία.

“Δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος με τα περιστατικά covid-19 από όλη τη Θράκη”  αναφέρει και προσθέτει ότι την ίδια στιγμή πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου. “Διαφορετικά θα γίνουν συγχωνεύσεις των χειρουργικών κλινικών και θα σταματήσουν τα χειρουργεία κάποιων ειδικοτήτων , με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση όσων βρίσκονται σε λίστες αναμονής” υποστήριξε.