“Σήμερα ήρθε και η δική μου σειρά για εμβολιασμό κατά του Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, τηρώντας απαρέγκλιτα τον προγραμματισμό του υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το ηλικιακό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί.” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. 

“Η συμμετοχή όλων μας στην εμβολιαστική διαδικασία, την οποία προτρέπω να ακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μου, θα είναι και το εφαλτήριο της επανόδου της κοινωνία μας στον φυσιολογικό ρυθμό ζωής που επιζητούμε όλοι μας. 

Η διαχείριση της πανδημίας δεν θέλει πυροτεχνήματα και μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα  τα οποία υιοθετεί πανηγυρικά η Κυβέρνηση αλλά σοβαρότητα, σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση των ιατρικών μεθόδων που επιτάσσει το κοινό καλό.

Αφορμής δοθείσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης για την οργάνωση καθώς και για την άψογη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί σε αυτό. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την Διοικήτρια κα. Ροφαέλα για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου μας, τα κρούσματα και το πολύκροτο θέμα που έχει ανακύψει με την ΜΕΘ. Με ενημέρωσε δε, πως η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται όλο και καθημερινά στην Ξάνθη αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια ΑΜΘ και ότι προσέρχονται για εμβολιασμό περίπου 200 άτομα ημερησίως.

 Από πλευράς μου θέλω να τονίσω πως οι επόμενες ημέρες εγκυμονούν τον κίνδυνο της διασποράς στην κοινότητα. 

Όπως διαπίστωσα, το τμήμα επειγόντων για Covid-19 είναι σε πλήρη εγρήγορση ενώ η ΜΕΘ του νοσοκομείου που αριθμεί 7 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες, δεν λειτουργεί λόγω  έλλειψης προσωπικού (Ενταντικολόγων). Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς χρειάζεται στο σύνολο τέσσερις Εντατικολόγους και αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις δύο.  

 Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι απαιτούμενες θέσεις και σύμφωνα με τα όσα μου εξέθεσε η Διοικήτρια αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να λυθεί το θέμα και να τεθεί πλέον σε λειτουργία η ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα περιστατικά Covid – 19 παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Εμείς επιμένουμε και είμαστε εδώ. Με τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας:

  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ 
  • Ενιαίο συντονιστικό κέντρο
  • Όχι μικτά νοσοκομεία.
  • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, με άμεσες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και αύξηση των αμοιβών των γιατρών με ένταξή των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση”