Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του γύρω από το ιικό φορτίο στα λύματα της Ξάνθης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε στους πολίτες από την αύξηση 88% στο φορτίο κοροναϊού, μετά από δύο εβδομάδες παρακολούθησης.

Οι μετρήσεις που αφορούν στην περίοδο 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, «δείχνουν» αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης, ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο εξήγησε ότι η «αύξηση 88%» δε θα πρέπει να ανησυχεί καθώς έχει υπολογιστεί συγκρινόμενη με το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν σε επίπεδα του μηδενός.

«Οτιδήποτε συγκρινόμενο με το Ο φαίνεται υπέρογκο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και «να μην ασχολούνται με μαθηματικά που δε γνωρίζουν».

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια έγκυρη επιστημονική διαδικασία που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ. Σημείωσε πως η Ξάνθη είναι μόλις μεταξύ τεσσάρων περιφερειακών πόλεων που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη διαδικασία και υπεραμύνθηκε την απόφαση του δήμου για συμμετοχή.

«Πιστεύουμε ότι κάνουμε με το παραπάνω ό,τι πρέπει για να διαφυλάξουμε την υγεία των συνδημοτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά.