Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΑΜΘ είχαν τη Δευτέρα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Σήμερα, 5-4-2021, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιο Τσώνη, για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Ν. Ξάνθης.

Επισκεφθήκαμε το Πόρτο Λάγος όπου του επιδώσαμε εγγράφως τα αιτήματα του Συλλόγου για την ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης, καθώς επίσης του επιδόθηκε και από την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Λάγος και Δημοτική Σύμβουλο κ. Αναστασία Γκιαουράκη, επιστολή με τα αιτήματα του Λάγος, που εστάλησαν στην κ Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης.

Κατόπιν, επισκεφτήκαμε το Λιμάνι Αβδήρων και τον αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων και στη συνέχεια στο Ξενοδοχείο Πέτρινος Λόφος, είχαμε εμπεριστατωμένη συζήτηση για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Νομού Ξάνθης.

Εκτός των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης, μας διαβεβαίωσε ότι ο Νομός μας είναι μέσα στο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας, και ως θαλάσσια ζώνη και ως ορεινή περιοχή. Επίσης μας ενημέρωσε για την προσπάθεια που έγινε στα ορεινά του Νομού και θα προβληθεί στο NATIONAL GEOGRAPHIC.

Από μέρους μας, ζητήσαμε άμεση και συνεχή καταπολέμηση των κουνουπιών και της σκνίπας στην παραθαλάσσια περιοχή, επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και άμεση λειτουργία για το περιηγητικό τρενάκι του Νέστου. Επιπλέον, με φροντίδα της περιφέρειας να διευθετηθούν τα γεωθερμικά πεδία και να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο για τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς όσο και για τα Ιαματικά Θαλασσόλουτρα του Λάγος.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε για τα σχέδια με άλλες περιφέρειες, για τη δημιουργία θαλάσσιας Εγνατίας Οδού κατά τα πρότυπα της VIA EGNATIA καθώς και για το έντονο ενδιαφέρον από αλλοδαπούς πολίτες για τον Οικολογικό, Θαλάσσιο και Αγροτικό Τουρισμό.

Τέλος, συζητήθηκε να ξεκινήσουν οι Γιορτές του Νέστου, δρόμοι κατάβασης-ανάβασης για μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και ανάπτυξη αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού.”