2 πολύτιμους βαθμούς έχασε η Ξάνθη στο ματς του Σαββάτου με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη στο γήπεδο των Πηγαδίων. Παρότι η απόδoση κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και φάνηκε να “καθαρίζει” γρήγορα το ματς, τα ατομικά λάθη κάποιων παικτών αλλά και το σοβαρό λάθος της ακύρωσης ενός γκολ, στέρησαν από την ομάδα του Τεννέ τη νίκη.

Ο ΑΟΞ είχε δοκάρι στο ‘5 και προηγήθηκε νωρίς, στο ’12 με το Ντίνα, με σουτ στη μεγάλη περιοχή που άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια έχασε πέναλτυ με το Σιατραβάνη, στο ’22, ο οποίος επιχείρησε εκτέλεση α λα Πανένκα και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενέργεια που δεν χαροποίησε κανένα.

Η Ξάνθη συνέχισε με καλή απόδοση και στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας για το δεύτερο γκολ, όμως ένα πολύ σοβαρό λάθος χωρίς πίεση στην άμυνα “δώρισε” τη μπάλα στον Καραϊσκάκη που ισοφάρισε εξ επαφής με σουτ του Ναζίμ. Ο ΑΟΞ, ενισχυμένος με τους Έμπερτ, Καπνίδη και Τάτο, συνέχισε να πιέζει και έχασε πλήθος ευκαιριών. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα είναι το γκολ του Καπνίδη, που ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΑΟΞ σε μια οριακή φάση, που όμως φάνηκε να αδικεί την ομάδα.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Ξάνθη έχασε το ρυθμό της και παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Πέρα από τα διαιτητικά λάθη, σοβαρά ατομικά λάθη των παικτών της ομάδας, συντέλεσαν σε αυτό το στραβοπάτημα, που στέρησε την ομάδα από την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή.

Περισσότερα από το sportsaddict