Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και Σάββα Μελισσόπουλου αναδείχτηκε το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Ξάνθης για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία.

Αρχικά με ανάρτησή του ο Σάββας Μελισσόπουλος, σημείωσε:

“Με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών δίνονται άλλα 50.000.000 ευρώ στους Δήμους για την αντιμετώπιση έκτακτων και επιτακτικών αναγκών λόγω COVID-19.
Ο Δήμος Ξάνθης θα πάρει άλλες 222.000 ευρώ!!!! Αλήθεια πού θα διατεθούν όλα αυτά τα χρήματα θα μάθουμε άραγε;

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της πόλης μας που τόσο πολύ έχουν πληγεί από την Πανδημία, θα βοηθηθούν επιτέλους ουσιαστικά από τον Δήμο Ξάνθης, όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο;”
Απάντηση Δήμου με non paper
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήρθε με μια επίσημη διαρροή που αναφέρει:
“Εμμονικοί της εξουσίας ή ανεπίδεκτοι μαθήσεως;
Με την υπ’ αρ. 22848 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 κι αφορά έκτακτη επιχορήγηση Δήμων της χώρας, συνολικού ποσού ύψους 50.000.000 ευρώ, για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19, ο Δήμος Ξάνθης θα λάβει 220.000 ευρώ, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που συνοδεύει την απόφαση. 
Η απόφαση αναφέρει ότι: 
“Κατανέμουμε συνολικό ποσό ύψους 50.000.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. 
Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους.”
Αν και η απόφαση ορίζει με σαφήνεια ποιες ανάγκες θα καλύψει η έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων, στην Αντιπολίτευση ανακάλυψαν κι άλλο πεδίο και δημαγωγικής εκμετάλλευσης. 
Με ανάρτησή του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» προτείνει να δοθούν τα χρήματα αυτά στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας! 
Από κάτω υπερθεματίζει με δυσφημιστικό σχόλιό του και ο πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ξάνθης που μας προτρέπει ως εμπειρογνώμων «άντε σε καλή μεριά». 
Όταν ο αντιπολιτευτικός παροξυσμός σε οδηγεί σε δημοκοπία και εκτιμάς ότι μπορείς να ορίζεις κατά βούληση την επιλεξιμότητα των δαπανών, αντιλαμβάνεται κανείς ποια θεσμική λειτουργία εννοούν οι επίδοξοι μνηστήρες του Δημοτικού θώκου!!!”