Μια μέρα μετά την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΟΚ εξαιτίας της μη ομοφωνίας στην επιλογή της παράτασης των εκλογών της Ομοσπονδίας του Μπάσκετ, ο Νίκος Νικολόπουλος – εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη Λιόλιου, συμπεριλήφθηκε στο νέο προσωρινό Δ.σ. που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο μέχρι τις εκλογές του Μαιου, με πλειοψηφία Βασιλακόπουλου αλλά συμμετοχή προσώπων από όλες τις παρατάξεις.

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε την παρουσία αρκετών ανθρώπων από την απερχόμενη διοίκηση και γι’ αυτό στα μέλη υπάρχουν τα ονόματα -μεταξύ άλλων- του Γιώργου Βασιλακόπουλου, του Αριστείδη Γολέμη και του Παναγιώτη Τσαγκρώνη καθώς και του Προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νίκου Νικολόπουλου.

Αυτό που μένει είναι να διεξαχθεί συνεδρίαση στην ΕΟΚ, ώστε να συγκροτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα καθοδηγήσει την Ομοσπονδία μέχρι τις Εκλογές. Η νέα – και προσωρινή- διοίκηση θα ξεκινήσει το έργο της από την 1η Απριλίου.

Αναλυτικά τα μέλη της προσωρινής διοίκησης: 

Γιώργος Βασιλακόπουλος
Βαγγέλης Γαλατσόπουλος
Αριστείδης Γολέμης
Παναγιώτης Τσαγκρώνης
Δημητρης Αγγελόπουλος
Σωτήρης Κολοσούσας
Κώστας Παρίσης
Παναγιώτης Φασούλας
Γιάννης, Αλεξόπουλος
Άγγελος Παπανικολάου
Νίκος Φιλίππου
Φάνης Χριστοδούλου
Μέμος Ιωάννου
Ευθύμης Ρεντζιάς
Σάββας Λόρτος
Νίκος Νικολόπουλος
Μπάμπης Μαρκάκης
Σπύρος Μπάκουλας
Σταύρος Δουβής
Χρήστος Μήλας
Κώστας Ασημακόπουλος

Στην επιστολή χθες ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε:

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 22-3-2021 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας για παράνομη παράταση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 28-3-2021, είχα απευθύνει επιστολή και καλούσα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ να ζητήσουμε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται από το καταστατικό, προκειμένου να ορίσουμε ημερομηνία εκλογών, εντός των ορίων που ισχύουν βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας, για να αποφύγουμε τις επερχόμενες συνέπειες έκπτωσης της Διοίκησης.

Ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος εκ του νόμου συμμετέχει στο ΔΣ με τρία μέλη, ζήτησε την επομένη ημέρα επίσης έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου.

Από 13 σωματεία κατατέθηκε εξώδικο στην Ομοσπονδία, ζητώντας όπως μέχρι της 29-3-2021 συγκληθεί το συμβούλιο, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα εκλογές, μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέχρι της 10-4-2021.

Δήλωσα ότι αν δεν συμβεί αυτό θα παραιτηθώ από τη θέση μου ανεξάρτητα του ελαχίστου χρόνου θητείας που απομένει.

Είναι μια επιλογή με σεβασμό στους νόμους του Κράτους, στον εαυτό μου, στα πιστεύω μου, όταν ιδιαίτερα καταπατούνται από παράνομες αποφάσεις τρίτων, με προφανείς επιδιώξεις.

Σήμερα λοιπόν, υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ευχαριστώντας έναν προς έναν ξεχωριστά για αυτά τα χρόνια συνύπαρξης.

Με Τιμή ΞΑΝΘΗ 30-3-2021

Νικολόπουλος Νίκος