Το άνοιγμα του λιανεμπορίου – εκτός των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων – από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως η μετακίνηση για αγορές θα γίνεται με αποστολή SMS, άπαξ και με χρονική διάρκεια τριών ωρών, και θα επιτρέπεται εντός των καταστημάτων 1 πελάτης ανά 25 τμ και εκτός καταστήματος αγορές με click away.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανακοινώθηκε πως στο εξής μόνο το Σαββατοκύριακο – «πιλοτικά» όπως είπε – θα επιτρέπονται με τον κωδικο «6» και οι διαδημοτικές μετακινήσεις με χρήση οχήματος, μέχρι και τρία άτομα ή μια οικογένεια. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα με τον κωδικό «6» επιτρεπόταν η μετακίνηση μόνο εντός του δήμου και αποκλειστικά με πόδια ή ποδήλατο.

Όσο για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, τονίστηκε ότι τα δεδομένα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.