“Για άλλη μία φορά αδικείται η Ξάνθη από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Δεν γνωρίζουν ότι έχουμε καταπληκτικές παραλίες; Άγνοια ή αδιαφορία η αιτία;” διερωτάται σε δήλωση που διένειμε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης:

Αναλυτικά:

Με έκπληξη είδαμε στην τροποποίηση του προγράμματος δράσης της Περιφέρειας, που ήρθε ως θέμα στο περ. συμβ. της 30ης Μαρτίου 2021, να αναμορφώνεται δράση διαδικτυακής προβολής σε χώρες στόχους των Βαλκανίων και να περιλαμβάνονται παραλιακές μας περιοχές από όλες τις Περιφερειακές ενότητες. Όλες εκτός της Ξάνθης. Παρά την αύξηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης, για τους ανθρώπους της Περιφέρειας δεν υπάρχουν το Πόρτο Λάγος, τα Άβδηρα, το Μυρωδάτο, τα Μάγγανα ή το Εράσμιο. Για την περιφέρεια δεν υπάρχουν αυτές οι περιοχές που συγκεντρώνουν δεκάδες επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας, περιοχές που αποτελούν πόλο έλξης Βαλκάνιων επισκεπτών. Περιοχές που εκτός της θαυμάσιας παραλιακής ζώνης παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Περιοχές λοιπόν που κατά την περιφέρεια δεν χωράνε στην τουριστική προβολή της. 

Είναι υποτιμητικό για όλους όσους επιχειρούν εδώ αλλά και όλους τους Ξανθιώτες να αγνοείται η Ξάνθη. Η αστοχία δεν επισημάνθηκε από κανένα της διοίκησης πριν φτάσει ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Δεν γνωρίζουν τον τόπο μας; Αλλά έστω ότι δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται για την τουριστική μας ανάπτυξη, ένας δεν βρέθηκε να σκεφτεί τους δεκάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους που εν μέσω πανδημίας αγωνιούν για άλλη μία χρονιά για την επαγγελματική τους επιβίωση; Από το θερινό τουριστικό απόθεμα, ωφελείται έμμεσα και το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Αυτά θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που όλοι βιώνουμε από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. 

Είναι απαράδεκτο και θα πρέπει σήμερα να καταψηφιστεί το συγκεκριμένο θέμα και να επανέλθει με προσθήκη περιοχών της Ξάνθης και αυξημένο προϋπολογισμό για να την στηρίξει. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση όλων όσων έχουμε εκλεγεί από τους Ξανθιώτες, εάν σεβόμαστε τον τόπο μας. Ως Ξανθιώτης διαμαρτύρομαι και απορώ για την απαξίωση, την άγνοια και την αδιαφορία πολλών μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και τη διοίκηση της ΠΑΜΘ.