Σε έξωση από το ακίνητο του “Τουριστικού” στο λιμάνι των Αβδήρων οδηγήθηκε από την ΕΤΑΔ ο επιχειρηματίας Πέτρος Δασκαλόπουλος.

Η υπόθεση περιέχει αρκετή από την παράνοια του ελληνικού δημοσίου, όπως επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ έβγαλε τον μισθωτή από το ακίνητο μετά τη λήξη της μίσθωσης στις 21 Ιανουαρίου 2021. Η επιχείρηση, παρά το πολυετές συμβόλαιο, ξεκίνησε να λειτουργεί μετά από  δαπανηρές επενδύσεις την άνοιξη του 2019, ουσιαστικά μόλις για ένα καλοκαίρι, αφού η πανδημία έπληξε καθολικά την κίνηση στις παραλίες το 2020, χωρίς να εκμεταλευτεί το δεκαετές αρχικό της συμβόλαιο με ευθύνη της Διοίκησης.

Ο επιχειρηματίας  είχε μισθώσει το ακίνητο για 10+2 χρόνια αλλά διαπιστώθηκε ότι ένα μέρος του ακινήτου ανήκε στο Λιμενικό Ταμείο, μια διένεξη μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου που καθυστέρησε για 10 χρόνια τον επενδυτή. Μάλιστα, πρόκειται για ένα ακίνητο σε κομβικό σημείο που είχε περιέλθει σε απόλυτη παρακμή για αρκετές δεκαετίες και μόλις, ο αξιοποιήθηκε εκ νέου η Σκάλα Αβδήρων, ο επιχειρηματίας οδηγείται στην έξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προτίθεται “να παραδώσει τα όπλα” και επιμένει να διεκδικεί λύση με παράταση της σύμβασης. Βέβαια, πέρα από τις διαφορές του επιχειρηματία με την ΕΤΑΔ, το ουσιώδες πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα βυθιστεί και πάλι στην υποβάθμιση και θα χρειαστεί άλλο ένα μεγάλο διάστημα για την επαναλειτουργία του “Τουριστικού”.