“Eίναι επιτακτική αναγκαιότητα πια οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά θα πρέπει να μπει ένα πλαίσιο κανόνων χωροθέτησης”, αναφέρει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης. Δεκαεπτά είναι οι συλλογικότητες στην Ξάνθη που αντιδρούν στην προοπτική εγκατάστασης 14  ανεμογεννητριών ύψους 210 μέτρων στην περιοχή Αχλαδόβουνο (Τσαλ) στην ορεινή Ξάνθη.

Στις συλλογικότητες που αντιδρούν ξεχωρίζει η αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος συμπράττει με όλες τις άλλες συλλογικότητες στο ότι “δεν μπορεί να είναι άναρχη η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, πληγώνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον, τραυματίζοντας το μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλέξει η κάθε περιοχή…”

«Ναι καταλαβαίνουμε πως είναι επιτακτική αναγκαιότητα πια οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά θα πρέπει να μπει ένα πλαίσιο κανόνων χωροθέτησης… Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι άνθρωποι από πίσω».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως για τώρα και για μετά την κορονοϊού εποχή, θα πρέπει να κυριαρχήσει η στήριξη των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα λουκέτα.

Παραδέχθηκε πως επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα πράγματα στον τομέα της ΚΑΛΟ, ωστόσο, γίνονται δεκτές προτάσεις των πολιτών, οι οποίες και θα ενσωματωθούν αφού αξιολογηθούν.