Το ζήτημα της λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων στις συνθήκες της πανδημίας είναι το αντικείμενο ενός καλέσματος προς τους συλλόγους της περιοχής ώστε να πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα 20:00, o Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αντίκας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι» διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Φωνή στους Πολιτιστικούς Συλλόγους ».

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρισκόμαστε ακόμη στη σκιά της και οι επιπτώσεις της είναι αισθητές σε όλα τα πεδία δράσης. Ο πολιτισμός αποτελεί ένα από τα πιο σκληρά δοκιμαζόμενα πεδία, καθώς έχει ανασταλεί επί της ουσίας κάθε εκδήλωση. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση και στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους, τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η πανδημία.

Η κατάσταση δημιούργησε προβληματισμούς και ερωτήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να απαντήσουμε, ώστε να συνεχιστεί η πολιτιστική  μας δράση μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία  για να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ώστε να διορθώσουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα του παρελθόντος και να δώσουμε νέα πνοή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και της περιοχής μας. Να προτείνουμε νέες βάσεις στους θεσμούς (Γιορτές Παλιάς Πόλης και Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές)  που συμμετείχαμε ως σήμερα, ανανεώνοντάς τους και, γιατί όχι, να προτείνουμε και νέους.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην εκδήλωση με στόχο να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για την παρούσα κατάσταση, αλλά και για να συζητήσουμε τη γενικότερη συνολική λειτουργία, επικοινωνία και οργάνωσή μας. Παράλληλα, θα αναζητήσουμε δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες, είτε συνεργατικά, είτε ξεχωριστά ο κάθε σύλλογος, με σκοπό τη συνέχιση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς μας στην περιοχή.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα Ζoom και θα μεταδίδεται μέσω livestreaming από τις σελίδες μας στο Facebook. Από κάθε σύλλογο προτείνουμε να συμμετάσχουν στη συζήτηση έως 2 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι – φορείς παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικά μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου .

 

Με εκτίμηση 

 Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι» – Τσέπελης Μιχάλης – Τηλ. 6942840233

Πολιτιστικός Αθλητικός  Σύλλογος Αντίκας  -Γιαννακίδης  Νάκης – Τηλ.  6984158640