Μια ακόμη, ιδιαίτερα ταραχώδης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο για πολλούς λόγους, όπως για την επάνοδο του Χασάν Ογλού Φερντούν στις συνεδριάσεις, θέμα που απασχολεί τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης λόγω των τυπικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν για το δημοτικό σύμβουλο.

Μετά την υπερψήφιση ψηφίσματος της παράταξης Λύρατζη για τις ανεμογεννήτριες, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης -πλην Παπαχρόνη και Λαϊκής Συσπείρωσης- αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, κυρίως εξαιτίας του θέματος Φερντούν.

Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση της δημοτικής αρχής με το Δήμαρχο Μ. Τσέπελη, να εκδίδει το βράδυ επικριτική ανακοίνωση για τη στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο, εκτιμώντας ότι οι αποχωρήσεις είχαν σαν στόχο να μην ψηφιστούν τα θέματα της αγοράς οικοπέδων στη Σταυρούπολη για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και παιδικής χαράς και της αξιοποίησης του στρατοπέδου.

Αναλυτικά:

Η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στη Σταυρούπολη δε θα περάσει.

Η συνειδητοποίηση του ρόλου και της Πολιτικής Ευθύνης, από  κάθε έναν από εμάς, στη λειτουργία, στην ανάπτυξη και στην ευημερία  της  Ξάνθης και των οικισμών της, είναι απαραίτητη, αναγκαία και αυτονόητη.

Οι πολίτες,  μας εξέλεξαν όλους για να τους υπηρετήσουμε, να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον,   τις ανάγκες του τόπου το αύριο, το μέλλον των παιδιών μας.

 Κάποιοι, ευθέως, σήμερα, στάθηκαν με τη λειτουργία τους ενάντια στην ανάπτυξη της Σταυρούπολης, αυτού του υπέροχου τόπου με τους ζεστούς ανθρώπους του, που έχει εδώ και πολλά χρόνια παραμεληθεί.

Μάλιστα, επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους, να χλευάσουν το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου Ξάνθης, να χλευάσουν μάλιστα  όλους όσους τους εξέλεξαν, να κοροϊδέψουν τους Ξανθιώτες.

 Δεν είχαν την ειλικρίνεια, την  ευγένεια, το θάρρος, να συμμετέχουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν έστω και κατά των αποφάσεων, που ήταν απαραίτητο, σύμφωνα με τον νόμο, να ληφθούν με αυξημένη πλειοψηφία και αφορούν στην ανάπτυξη και εξυπηρέτηση της Σταυρούπολης.

Η Δημοτική Αρχή, υιοθέτησε όλες τις προτάσεις, όλων των παρατάξεων, που αφορούν στη διαδικασία και στην ουσία των θεμάτων της Σταυρούπολης και επαναδιαμόρφωσε τις εισηγήσεις της, αποδεικνύοντας έμπρακτα, τη συνεργασιακή της φιλοσοφία και πολιτική.

Θεωρώντας τους εαυτούς τους  πιο έξυπνους από την κοινωνία, πιο έξυπνους από όλους τους Ξανθιώτες, αποχώρησαν οι παρατάξεις, συντονισμένα, μία μία, προκειμένου να μη ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα της Σταυρούπολης, σαμποτάροντας ουσιαστικά τη διαδικασία, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα, όλους μας.

Η Δημοτική Αρχή,  έχοντας αποδείξει έμπρακτα,  την απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχει απέναντι στον τόπο και τους πολίτες της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το καλό της Σταυρούπολης και ολόκληρης της περιοχής.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Σταυρούπολης θα αναχαιτιστεί με απόλυτη επιτυχία, από όλους τους Ξανθιώτες.