Το μήνυμά του για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση αλλά και τους εκπροσώπους του στους εορτασμούς των Δήμων κοινοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Υπενθυμίζεται ότι στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων την ευθύνη έχουν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες.

Αναλυτικά:

«Τιμούμε σήμερα την 200η επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821. Ένα γεγονός που συντάραξε τον κόσμο της εποχής και άλλαξε για πάντα την ιστορική πορεία του Έθνους μας, οδηγώντας στην ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Υποκλινόμαστε στους πρωτεργάτες αυτού του σπουδαίου ιστορικού γεγονότος και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, ακόμα και με τίμημα της ζωής τους, για μια Πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη.

Γιορτάζουμε διακόσια χρόνια ιστορικής διαδρομής ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Έθνος, ισότιμο με όλα τα Έθνη του κόσμου. Διακόσια χρόνια τα οποία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρξαν, ήταν γεμάτα με αγώνες, όνειρα, κατορθώματα και επιτυχίες.

Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, οι προκλήσεις για το Έθνος μας είναι μεγάλες. Όπως όλα τα Έθνη, έτσι κι εμείς διεκδικούμε το ρόλο μας σε έναν κόσμο που ποτέ άλλοτε δεν άλλαζε με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

Η αποστολή που έχουμε δεν είναι εύκολη. Οι Έλληνες όμως ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις.

Με ομοψυχία, εργατικότητα, πίστη στις δυνάμεις μας και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία και στις επόμενες γενιές, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μας ώστε η Πατρίδα μας να έχει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο και να συνεχίσει την πορεία της ως ένας τόπος ελευθερίας, δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους.»

Οι εκπρόσωποι :

Εκπρόσωποι Περιφερειάρχη για την 25η Μαρτίου