Το θέμα αποκάλυψε η τοπική ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης reportal.gr. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, επικαλούμενοι ασφαλείς πληροφορίες, από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα φύγουν για Αθήνα δύο γιατροί και ένας ακόμη από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Υποστηρίζει ακόμη ότι θα γίνουν μετακινήσεις γιατρών και από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Προβληματισμό εκφράζει ο εντατικολόγος στο ΠΓΝΑ Χρήστος Δραγουμάνης, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θράκης, «Πριν επιτάξουν τις ζωές των συναδέλφων, δεν θα έπρεπε να επιτάξουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικά σταθμό ΔΕΛΤΑ Θράκης. «Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο δεν υπάρχει ιδιωτικό και δημόσιο. Όλα δημόσια είναι» σημείωσε που άσκησε κριτική λέγοντας ότι προφανώς υπάρχει κάποια ολιγωρία αν μετακινούνται γιατροί  σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. .

Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Μεντίζης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που δέχεται κρούσματα κορωνοϊού από όλη τη Θράκη, υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο. Όπως επισήμανε, γιατροί από την Αλεξανδρούπολη μετακινούνται και στο Διδυμότειχο για να καλύψουν τις εκεί εφημερίες. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην Αττική είναι τέτοια που απαιτείται η ενίσχυση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε αεροδιακομιδές ασθενών από το κέντρο προς τα νοσοκομεία της περιφέρειας.