Νέα, την τρίτη συνεχόμενη, νίκη πέτυχε ο ΑΟΞ στο ντέρμπυ με αντίπαλο το Λεβαδειακό και αναρριχήθηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία καθώς απέχει μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή.

Η ομάδα του -αήττητου- Μπάμπη Τεννέ συνεχίζει την ανοδική της πορεία με νίκη 1-0 σε βάρος του Λεβαδειακού, τον οποίο πλησίασε στον ένα βαθμό και έχει κάνει το ξέσπασμα που περίμεναν οι φίλοι της ομάδας.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε πιο κλασικές ευκαιρίες και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον Έμπερτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από άστοχο χτύπημα πέναλτι. Παράλληλα είχε δοκάρι με τον Σρόιγκεν στην έναρξη της επανάληψης. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο μέρος αλλά υστέρησε αισθητά στην τελική προσπάθεια και δεν απείλησε τον ΑΟΞ.

“Κυριαρχήσαμε σε όλο το ματς και δικαιούμασταν και ένα δεύτερο γκολ. Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο στις ίδιες βαθμολογικές θέσεις”, είπε μετά το ματς ο Σάββας Σιατραβάνης. “Έχει αλλάξει η ψυχολογία και η διάθεση μετά τον ερχομό του Μπάμπη Τεννέ”, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ-3 και πρόσθεσε ότι ο τεχνικός εμπνεέει εμπιστοσύνη και δίνει τη νοοτροπία του πρωταθλητή στην ομάδα, καθώς βελτιώνεται και η απόδοση της.

Η βαθμολογία των πρωτοπόρων:

Εργοτέλης 28
Ιωνικός 28
Λεβαδειακός 27
Ξάνθη 26
Διαγόρας 26
Χανιά 21

Την επόμενη Κυριακή η Ξάνθη αγωνίζεται στα Χανιά με τον Κισσαμικό (14.45 – ΕΡΤ3)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), με α’ βοηθό τον Τυραικίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), β’ βοηθό τον Δέλλιο (ΕΠΣ Πέλλας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Π. Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Γκαρσία, Τζούρμαν, Παπάζογλου Τ., Δημούτσος, Θυμιάνης, Σχρόιεν (66′ Μικελτάτζε), Σιατραβάνης, Έμπερτ (92′ Παντελιάδης), Τάτος (29′ λ.τρ. Μυστακίδης 66′ Παπάζογλου Θ.).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο):  Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος, Τζημόπουλος, Μύγας (67′ Μυτίδης), Παναγιώτου (60′ Νίλι), Καραχάλιος, Νίκας (74′ Συμελίδης), Μεχία, Κονέ (60′ Μαρίνος), Πολέτο, Μπιανκόνι (74′ Τζιώρας).