Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Κώστας Βογιατζης, αναφέρει:

Στηρίζουμε τις αντιδράσεις συλλόγων της  πόλης μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών δίπλα στον Λειβαδίτη, τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων και περιοχή που εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000.  ΤΩΡΑ, πριν καν εγκριθεί η αίτηση, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, σύσσωμο,  να κάνει ξεκάθαρη τη βούλησή του πως δε θα επιτρέψει αυτό το έγκλημα. Να συγκληθεί έκτακτα δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα.

Πρόκειται για παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας σε μεγάλους οικονομικούς ομίλους προκειμένου να αποκτήσουν νέα πεδία κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζεται το περιβάλλον, ενώ η αλλοίωση της οικολογικής φυσιογνωμίας της περιοχής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους αλλά και στον τουρισμό της περιοχής.

Σε όλη τη χώρα γίνεται σκληρός ανταγωνισμός, κυριολεκτικά αγώνας δρόμου μεταξύ των ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα, να εξασφαλίσουν άδειες για να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής ρεύματος με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς έχουν τεράστια οικονομικά κίνητρα. Πέρα από την παραπάνω αίτηση, μια ακόμα σειρά αιτήσεων είναι σε αναμονή στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για ορεινές περιοχές του Δήμου Μύκης με επενδυτές μέχρι και την SIEMENS.

 Εξασφαλίζουν επιδοτήσεις με σημαντικά ποσά από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια για να φτιάξουν τις εγκαταστάσεις και εγγυημένη προαγορά του συνόλου της παραγωγής ανά KW ρεύματος για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από την παραγόμενη από τη ΔΕΗ, ενώ επιβαρύνεται τα μέγιστα το λαϊκό – οικιακό τιμολόγιο ρεύματος με το χαράτσι των ΑΠΕ.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης  αντιτίθεται στην εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, και του συγκεκριμένου, στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας, στην ενέργεια – πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό.

 Η κάλυψη των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών στην ενέργεια μπορεί να προκύψει μόνο με έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης όπου η ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος