Την πρώτη της άνετη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ξάνθη στη Δράμα την Κυριακή με σκορ 0-3. Πέρα από το σκορ η εμφάνιση της ομάδας ήταν ιδιαίτερα πειστική, δείχνοντας τη σαφή ανωτερότητά της σε σχέση με τον αντίπαλο.

Κυρίως όμως ήταν ένα ματς που πιστοποιήθηκε ότι η ομάδα προσαρμόζεται στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ και σταθεροποιείται, αποδεικνύει την ποιότητα του ρόστερ καθώς απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο με γκολ και θέαμα.

Τα γκολ πέτυχαν στο πρώτο μέρος οι Δημούτσος στο ‘6 με πλασέ μετά από αντεπίθεση και ο Τάτος με πέναλτυ στο 29 ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το τρίτο γκολ τόσο σε συνδυασμό όσο και σε εκτέλεση  με εντυπωσιακό γυριστό σουτ  στην κίνηση του Ανδρέα Τάτου στο ’53. Ένα γκολ για κάθε ομάδα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο δεύτερο μέρος, μετά την αποβολή του Βέρκερ για την Ξάνθη (με δεύτερη κίτρινη στο ’67),  η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πέρα από τα γκολ ο ΑΟΞ ήταν κατά διαστήματα καταιγιστικός και έχασε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, σε ένα ματς που δεν είχε καμία σχέση με την αγχωτική νίκη της περασμένης Τετάρτης στα Πηγάδια, απέναντι και πάλι στη Δόξα.

Η Ξάνθη έφτασε πλέον τους 23 βαθμούς και αποσπάστηκε στο γκρουπ των 5 πρωτοπόρων,  σε απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή. Πλέον η υπόθεση της ανόδου θα κριθεί στα κρίσιμα ντέρμπυ που ακολουθούν (αρχικά με το Λεβαδειακό την Τετάρτη στη Πηγάδια) αλλά και στις απώλειες των πρωτοπόρων στα θεωρητικά εύκολα ματς.

Περισσότερα στο sportsaddict.gr